Now Reading:
Na čakovečkom Jugu započelo Antunovo 2019.
Full Article 3 minutes read

Na čakovečkom Jugu započelo Antunovo 2019.

sv antun

Župa sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, u znaku je obilježavanja 20. obljetnice postojanja, a posebno svečano biti će do kraja ovog tjedna jer župa slavi i svog zaštitnika. Tradicionalno Antunovo, odnosno proštenje sv.Antuna Padovanskog započelo je u ponedjeljak, trodnevnom duhovnom obnovom.

Program Antunovog, u utorak su u prostorijama župe predstavili župnik, fra Tomislav Božiček, pomoćnica direktora Turističkog ureda Grada Čakovca Boška Ban Vlahek i Željko Pintarić iz Varaždinskog kluba kolekcionara. Grad Čakovec i gradska Turistička zajednica već se nekoliko godina unazad priključuju obilježavanju Antunovog, pa je i za ovogodišnju završnicu proštenja, odnosno za dane vikenda, pripremljen atraktivan program za posjetitelje. Uz sadržaje za vjernike, Antunovo ponovo nudi i koncertne te zabavne sadržaje. Trodnevnu duhovnu obnovu za vjernike predvodi fra Rozo Brkić, a osim molitvi, mise i procesije, blagoslovljen je i pil sv.Josipa, u ulici Zinke Kunc. Na sam blagdan Antunovog, u četvrtak, 13. lipnja, osim svečane proštenjarske mise u 11 sati, planiran je i Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva, Cvjetići svetog Antuna, u 17 sati.

Od koncertnih sadržaja izdvajamo nastup Alena Hržice i Marije Husar Rimac, na Trgu sv.Antuna Padovanskog, u četvrtak u 20 sati, a dan kasnije, u petak na Trgu Ivana Pavla II nastup Mirko Švenda Žiga. U subotu, 15. lipnja u 20 sati, na istom mjestu nastupaju Neno Belan i Fiumensi.

Za posjetitelje tu je i neizostavna ponuda tradicionalnih međimurskih proizvoda i licitara, turistički vlakić te mogućnost vožnje kočijom. Antunovsko proštenje ove godine ima i jednu specifičnost. Naime, na sam blagdan sv. Antuna, 13.lipnja u četvrtak, sve pošiljke iz Hrvatske pošte u centru Čakovca, biti će poslane sa žigom 20. obljetnice župe na čakovečkom Jugu. Žig je jednokratan, koristiti će se toga dana od 8 do 20 sati, a nakon toga će biti pohranjen u Poštanski muzej.

Dodajmo tome, da će u dane proslave blagdana sv. Antuna Padovanskog, od 14. do 16. lipnja, na snazi biti i privremena regulacija prometa. Biti će zatvorena cesta na Trgu Ivana Pavla II., od križanja s ulicom Luja Bezeredija do križanja s ulicom Ivana Sokača te ulica Ivana Sokača od kružnog toka do križanja s ulicom Nikole Pavića.

www.sjever.hr 12.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.