Now Reading:
Na čakovečkom Jugu započelo Antunovo 2019.
Full Article 3 minutes read

Na čakovečkom Jugu započelo Antunovo 2019.

sv antun

Župa sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, u znaku je obilježavanja 20. obljetnice postojanja, a posebno svečano biti će do kraja ovog tjedna jer župa slavi i svog zaštitnika. Tradicionalno Antunovo, odnosno proštenje sv.Antuna Padovanskog započelo je u ponedjeljak, trodnevnom duhovnom obnovom.

Program Antunovog, u utorak su u prostorijama župe predstavili župnik, fra Tomislav Božiček, pomoćnica direktora Turističkog ureda Grada Čakovca Boška Ban Vlahek i Željko Pintarić iz Varaždinskog kluba kolekcionara. Grad Čakovec i gradska Turistička zajednica već se nekoliko godina unazad priključuju obilježavanju Antunovog, pa je i za ovogodišnju završnicu proštenja, odnosno za dane vikenda, pripremljen atraktivan program za posjetitelje. Uz sadržaje za vjernike, Antunovo ponovo nudi i koncertne te zabavne sadržaje. Trodnevnu duhovnu obnovu za vjernike predvodi fra Rozo Brkić, a osim molitvi, mise i procesije, blagoslovljen je i pil sv.Josipa, u ulici Zinke Kunc. Na sam blagdan Antunovog, u četvrtak, 13. lipnja, osim svečane proštenjarske mise u 11 sati, planiran je i Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva, Cvjetići svetog Antuna, u 17 sati.

Od koncertnih sadržaja izdvajamo nastup Alena Hržice i Marije Husar Rimac, na Trgu sv.Antuna Padovanskog, u četvrtak u 20 sati, a dan kasnije, u petak na Trgu Ivana Pavla II nastup Mirko Švenda Žiga. U subotu, 15. lipnja u 20 sati, na istom mjestu nastupaju Neno Belan i Fiumensi.

Za posjetitelje tu je i neizostavna ponuda tradicionalnih međimurskih proizvoda i licitara, turistički vlakić te mogućnost vožnje kočijom. Antunovsko proštenje ove godine ima i jednu specifičnost. Naime, na sam blagdan sv. Antuna, 13.lipnja u četvrtak, sve pošiljke iz Hrvatske pošte u centru Čakovca, biti će poslane sa žigom 20. obljetnice župe na čakovečkom Jugu. Žig je jednokratan, koristiti će se toga dana od 8 do 20 sati, a nakon toga će biti pohranjen u Poštanski muzej.

Dodajmo tome, da će u dane proslave blagdana sv. Antuna Padovanskog, od 14. do 16. lipnja, na snazi biti i privremena regulacija prometa. Biti će zatvorena cesta na Trgu Ivana Pavla II., od križanja s ulicom Luja Bezeredija do križanja s ulicom Ivana Sokača te ulica Ivana Sokača od kružnog toka do križanja s ulicom Nikole Pavića.

www.sjever.hr 12.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.