Now Reading:
Uoči utakmice s Tunisom Vatreni u vojarni 7. gardijske brigade Puma
Full Article 2 minutes read

Uoči utakmice s Tunisom Vatreni u vojarni 7. gardijske brigade Puma

Uoči prijateljske utakmice s Tunisom koji su igrali u Varaždinu, nogometni reprezentativci Hrvatske s izbornikom Zlatkom Dalićem posjetili su vojarnu 7. gardijske brigade Puma.

U spomen kapelici sv. Juraja svijeće su u znak sjećanja na 91 poginulog i jednog nestalog pripadnika legendarne brigade zapalili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Vatrenih Luka Modrić zajedno sa saborskim zastupnikom i potpredsjednikom Odbora za obranu Anđelkom Stričakom, državnim tajnikom Ministarstva obrane Zdravkom Jakopom, zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske Sinišom Jurkovićem, gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom i predsjednikom Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma Robertom Pujom.

Vatreni su se potom družili s pripadnicima 2. mehanizirane bojne Puma, članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada Puma i hrvatskim braniteljima te su upoznati s ratnim putem 7. gardijske brigade Puma, aktivnostima Udruge veterana 7. gardijska brigada Puma te djelovanjem 2. mehanizirane bojne Puma.

– Zaista je časno bilo doći ovdje, navratiti i pozdraviti se, doći u kapelicu i pokloniti se svim žrtvama Puma, koji su nažalost poginuli. Za nas je to velika čast i zadovoljstvo. Iskoristili smo ovu prigodu, nije nam baš bilo svejedno. Došli smo im zahvaliti im sve što su dali za hrvatski narod, da nije bilo njih ne bi bilo ni nas – izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Saborski zastupnik Stričak je naglasio da su sportaši najbolji promotori naše domovine.

– Kad nastupaju diljem svijeta na sportskim terenima, a stadioni su puni crveno bijelih kockica naravno da se svi osjećamo ponosno. Po njima smo postali poznati diljem svijeta. Tako je bilo i prošle godine kada su naši nogometaši nastupili na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Toliko radosti i veselja na trgovima naših gradova nije viđeno od povratka naših generala iz Haga, a prije toga od pobjede u Domovinskom ratu. Ali isto tako promotor naše domovine u svijetu je i Hrvatska vojska. Trenutačno se naši vojnici nalaze u 11 mirovnih misija diljem svijeta, a ukupno dosad su sudjelovali u njih 28. Svugdje su cijenjeni i poštovani i naravno da na taj način doprinose ugledu Republike Hrvatske u svijetu – rekao je Stričak.

Državni tajnik Jakop je kazao da da su branitelji donijeli puno veselja hrvatskom narodu 1995. godine, a da to nogometaši čine danas, dok je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Jurković dodao da vojska uvijek navija za naše sportaše te da su danas posebno ponosni što su reprezentativci uoči utakmice došli u vojarnu i odali počast herojima Domovinskog rata.

n.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.