Now Reading:
Tražite posao? Razmislite o čišćenju apartmana na našoj obali – plaća i do 10 000 kuna mjesečno
Full Article 1 minutes read

Tražite posao? Razmislite o čišćenju apartmana na našoj obali – plaća i do 10 000 kuna mjesečno

čišćenje

Već lani na nekim su hrvatskim otocima plaće čistačica, koje su održavale nekoliko apartmana, dosezale i do 10.000 kuna, a prema oglasu objavljenom na jednom internet portalu, cijena te usluge na našoj rivijeri ovo ljeto iznosi 5.500 kuna. Tolika je u oglasu ponuđena plaća za održavanje apartmana u Opatiji i Ičićima, prenosi Poslovni.hr

Kako piše Novi list, cijena sata čišćenja apartmana na Opatijskoj rivijeri iznosi od nekih 65 do 75 kuna, a prema informacijama s terena, ona se u Dubrovniku popela na 100 kuna po satu.

Cijena fizičkog rada premašila je cijenu većine intelektualnih usluga i zato oni koji su se godinama školovali i završavali fakultete s pravom govore o tom kaosu na tržištu rada na kojem fizikalci zarađuju znatno više, a stručnost i obrazovanje nije cijenjeno, odnosno potpuno je neadekvatno plaćeno.

Vlasnici apartmana na Opatijskoj rivijeri za čišćenje apartmana i kuća za odmor po satu plaćaju najčešće 70 kuna. Navode da bi taj iznos u sezoni mogao i porasti, s obzirom na to da radne snage nema dovoljno.

www.sjever.hr/poslovni.hr

Input your search keywords and press Enter.