Now Reading:
Svi učenici osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije u novu školsku godinu kreću sa besplatnim udžbenicima i radnim bilježnicama
Full Article 3 minutes read

Svi učenici osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije u novu školsku godinu kreću sa besplatnim udžbenicima i radnim bilježnicama

besplatne biljeznice kzz

Danas je u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek održala sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije. Kako Ministarstvo obrazovanja financira udžbenike za sve učenike, tema ovog sastanka je bila nabavka radnih bilježnica za učenice i učenike osnovnih škola.

U ime gradonačelnika i načelnika, načelnik Huma na Sutli, Zvonko Jutriša izjavio je kako je ovo vrlo pozitivna ideja i iz svega je jasno kako je na gradovima i općinama obveza da sufinanciraju jedan manji dio sredstava za nabavku radnih bilježnica, jer je država uzela najveći dio tereta , a županija preuzela manji dio sufinanciranja.

U ime ravnatelja osnovnih škola, ravnatelj OŠ Mače, Vladimir Grudenić kazao je kako je dobro što se jedinice lokalne samuprave zajedno s jedinicama regionalne uprave uključe u nabavku radnih bilježnica kako bi se cijela županija pokrila istim modelom financiranja da svi naši učenici imaju isti pristup obrazvanju. “Odabir udžbenika biti će u idućem tjednu i tada ćemo znati ukupan iznos nabavke radnih bilježnica. Cijeli postupak traje do prvog srpnja i nakon toga će se moći krenuti u javnu nabavu udžbenika i radnih bilježnica za slijedeću školsku godinu”, dodao je ravnatelj Grudenić.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek rekla je kako će županija sa svojim jedinicima lokalne samouprave ući u nabavku radnih bilježnica. “Kako se još ne zna točan iznos za nabavku radnih bilježnica, zaključili smo da ćemo zajednički krenuti u nabavku radnih bilježnica, radno obveznog materijala. Financiranje će se obaviti u određenom omjeru, da li županija 50% i jedinice lokalne samouprave 50% ukupnog iznosa, a točno ćemo znati kada će se znati i konačni iznosi, a operativni dio kako će se odraditi, ovisiti će pojedinoj jedinici lokalne samuprave”, izjavila je zamjenica župana Petek.

Na kraju, iz svega možemo zaključiti, kako će roditelji učenika s područja Krapinsko-zagorske županije iduću školsku godinu dočekati rasterećenije i s nešto više kuna u novčaniku za nabavu svega ostaloga što je jednom učeniku potrebno za početak nastave.

m.sopek/sjever.hr 12.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.