Now Reading:
“Pijan ko majka” sa čak 2,35 promila jurio Koprivnicom
Full Article 2 minutes read

“Pijan ko majka” sa čak 2,35 promila jurio Koprivnicom

policija

Tijekom vikenda, od 7. do 10. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.  Prometne nesreće su zabilježene zbog nepropisnog skretanja, nepropisne vožnje unazad i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti.
Vozači pod utjecajem alkohola nisu činili prometne nesreće, niti je zabilježeno sudjelovanje vozača bicikala, mopeda i motocikala u nesrećama. Mladi vozač je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda sankcioniran je 131 prometni prekršaj od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnost droga u organizmu, 57 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su tri vozača uhićena. Protiv dva vozača su provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 7. lipnja, u 21.46 sati u Marovskoj ulici u Koprivnici, kada je 43 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,35 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 9. lipnja, u 11.19 sati u mjestu Velika Mučna, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 132 kilometara na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom vikenda jedan mladi vozač je sankcioniran radi upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu ima alkohola (1,00 do 1,50 g/kg – 1). Mladi 20 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola zatečen je u ponedjeljak, 10. lipnja, u 2.05 sati, u Ulici kralja Petra Krešimira u Križevcima, kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,18 promila.
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su sankcionirani zbog upravljanja za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije i upravljanja za vrijeme kada u organizmu vozač ima alkohola.

Input your search keywords and press Enter.