Now Reading:
Vrijednost rekonstrukcije ceste Zagrebačke ulice u Krapinskim Toplicama 2,89 milijuna kuna – završetak radova 15. rujna ove godine
Full Article 3 minutes read

Vrijednost rekonstrukcije ceste Zagrebačke ulice u Krapinskim Toplicama 2,89 milijuna kuna – završetak radova 15. rujna ove godine

zag ceste kr toplice

Danas je u Krapinskim Toplicama potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ceste u Zagrebačkoj ulici u Krapinskim Toplicama.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 2,89 milijuna kuna. Duljina zahvata je 577 metara, a predviđena je potpuna rekonstrukcija kolničke konstrukcije, uz proširenje postojećeg kolnika. Investitor je ŽUC KZŽ, vlastitim sredstvima u iznosu od 1,89 mil. kn te sa 1 mil. kn namjenskih sredstava Hrvatskih cesta.

Ravnatelj ŽUC-a Krapinsko-zagorske županije, Stjepan Sirovec, rekao je kako je od svih pristiglih ponuda za izvođenje radova, izabrana ona koja je bila najpovoljnija. “Predviđeni početak radova je 10 dana od potpisivanja ugovora, a završetak 15. rujna ove godine, odnosno prije početka nove školske godine”, rekao je ravnatelj Sirovec.

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, istaknuo je kako napokon kreću radovi na ovoj izuzetno važnoj lokaciji, jer Krapinske Toplice su biser zagorskog turizma i svaka investicija koja poboljšava uvjete, kako ljudi koji žive ili dolaze na liječenje ili kupanje, izuzetno je bitna. “Ova investicija iznosi skoro 3 milijun kuna, a početkom idućeg tjedna raspisujemo natječaj za sanaciju klizšta na početku Zagrebačke ulice i vrijednost te investicije je 825 tisuća kuna”, rekao je župan Kolar, te dodao kako će građani biti izuzetno zadovoljni kada radovi budu gotovi.

Ugovoreni izvođač radova temeljem provedenog postupka javne nabave je Zajednica ponuditelja: Županijske ceste zagrebačke županije d.o.o. i Strojni Iskop – Transport „Zajec”, a predstavnik Zajednice, direktor Županijskih cesta Zagrebačke županije, Jurica Krleža, dodao je kako će se raditi kompletna rekonstrukcija ceste i bit će potrebno zatvoriti dionicu za sav promet, osim za potrebe stanovništva koji žive u Zagrebačkoj ulici.

Završetak radova predviđen je do 15. rujna ove godine.

m.sopek/sjever.hr 10.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.