Now Reading:
CRNI VIKEND NA HRVATSKIM CESTAMA: Tijekom vikenda poginulo pet ljudi; zabilježeno više od 3800 prometnih prekršaja. Dvije pogibije na sjeveru Hrvatske
Full Article 2 minutes read

CRNI VIKEND NA HRVATSKIM CESTAMA: Tijekom vikenda poginulo pet ljudi; zabilježeno više od 3800 prometnih prekršaja. Dvije pogibije na sjeveru Hrvatske

policija

Prošlog vikenda na hrvatskim cestama poginulo je pet osoba, izvijestila je policija koja je u pojačanom nadzoru prometa zabilježila više od 3800 prometnih prekršaja pri čemu se 305 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola – donosi T portal.

Od pet smrtonosnih nesreća četiri ih se dogodilo u nedjelju. U Kloštru Podravskom poginuo je 27-godišnji motociklist upravljajući neregistriranim motociklom bez položenog vozačkog ispita, dok je na autocesti A3 poginuo vozač kombija iz Sjeverne Makedonije.

Nedjelja je bila kobna i za 46-godišnjaka koji je poginuo u Međimurju, a nedjelju navečer u naletu na drugo vozilo u Maksimirskoj cesti u Zagrebu poginuo je 60-godišnji vozač.Jedna osoba poginula je u subotu oko 6 sati, na cesti između Bakra i Bakarca, u sudaru autobusa i osobnog automobila

U tih pet nesreća također je teže ozljeđena jedna osoba, a devet lakše. U ostalim nesrećama ozljeđena su 64 sudionika, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Rekorderu izmjereno čak 3,81 promila

Najveća koncentracija alkohola u količini od čak 3,81 promila izmjerena je na području požeško-slavonske policijske uprave, izvijestilo je Ravnateljstvo policije na svojim internetskim stranicama.

U prekoračenju brzine uhvaćeno je 1727 vozača, a rekorder je bio vozač na području brodsko-posavske policije koji je jurio 223 kilometra na sat.

www.sjever.hr 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.