Now Reading:
Još 10 dana za povrat preplaćenih kamata za kredite u “švicarcima”
Full Article 2 minutes read

Još 10 dana za povrat preplaćenih kamata za kredite u “švicarcima”

franak

Još 10 dana ostalo je do zastare za tužbe zbog preplaćenih kamata u slučaju “švicarac”. Velik broj dužnika koji su konvertirali kredite i dalje nije pokrenuo tužbe, jer se boje riskirati dok Vrhovni sud ne donese odluku o ništetnosti valute, piše Dnevnik.hr.

Maja Gavran pokrenula je tužbu prije tjedan dana. Traži povrat novca zbog preplaćenih kamata i podivljalog tečaja. Bez odluke Vrhovnog suda, odlučila je riskirati i tužiti banku po obje točke prije 13. lipnja zato što je već konvertirala kredit.

“Kod mene, ako zaokružite moj tuženi iznos na 90 tisuća kuna, onda kamata čini 30 tisuća kuna, a valuta čini 60”, rekla je Gavran i dodala kako vjeruje da će sa zateznim kamatama dobiti ukupno 150.000 kuna.

Saborski zastupnik Goran Aleksić savjetuje da oni koji nemaju velik iznos preplaćenih kamata zbog toga i ne moraju tužiti banke.

“Nije kraj svijeta ukoliko netko ne tuži 13.6. najkasnije. U tom slučaju treba pričekati odluku o revizijama banaka i tužiti samo tečaj. Dužnici koji nisu konvertirali kredite, koji su otplatili prije trebaju sad tužiti samo kamatu, čekati revizije banaka i onda tužiti i za tečaj”, kaže Aleksić.

Iz Udruge Franak ističu da rizik tužbe nije velik čak ni u slučaju da Vrhovni sud presudi bankama u korist, jer dužnici mogu povući dio tužbe oko tečaja pa sudski i odvjetnički troškovi neće biti veliki.

www.sjever.hr/net.hr 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.