Now Reading:
NK Varaždinu za Prvu ligu treba minimalno 4 do 5 pojačanja – gdje ih naći?
Full Article 3 minutes read

NK Varaždinu za Prvu ligu treba minimalno 4 do 5 pojačanja – gdje ih naći?

Jučerašnjim osvajanjem Županijskog Kupa za nogometaše Varaždina i službeno je završila sezona. Igrači će na kraći odmor, ali pred Upravom kluba velik je posao. Prvenstvo počinje već 19. srpnja i trebat će dobro zasukati rukave, pojačati momčad, pronaći nove sponzore i krenuti u prvoligašku avanturu.

Situacija je sada potpuno drugačija nego što je to bila u Drugoj ligi. Organizaciju kluba moramo podići na veću, rekao bih, profesionalniju razinu. Prvi zadatak bit će dovesti pojačanja jer svi znamo da ova momčad nije dovoljno snažna za prvoligašku konkurenciju. Moramo dovesti minimalno četiri, pet, kvalitetnih igrača kako se ne bismo već prve godine mučili s borbom za ostanak – rekao je na početku predsjednik kluba Stjepan Cvek.
Postoje li neka konkretan imena?

Nema još nikakvih konkretnih imena. Situacija na tržištu je drugačija nego što je bila nekada kada smo bili prvoligaši i kada smo imali gotovo cijelu momčad sastavljenu od domaćih igrača. Sada to više nije moguće. Igrači vrlo brzo mijenjaju sredine i teško je doći do nekih imena. Ostaje nam da dobro „pročešljamo“ teren, sve dobro proanaliziramo kako bismo pogodili s pojačanjima.
Ostaje li Branko Karačić trener?

Nismo još razgovarali, ali Karačić ostaje naš trener. Mislim da tu neće biti nikakvih problema.

Drugu ligu ste uspjeli izgurati sa četiri i pol milijuna kuna, ali za Prvu će trebati sigurno puno više. Imate li kakve sponzore koji su vas željni pratiti i koji u NK Varaždinu vide svoj interes?

Dok smo bili u drugoligaškoj konkurenciji nismo bili gotovo nikom zanimljivi. Sada se, kada smo prvoligaši, stvari mijenjaju. Još je rano o sponzorima govoriti, ali počeli smo neke razgovore i nadamo se da će taj „ netko“ prepoznati grad Varaždin kao nogometni grad u koji se isplati ulagati.
Većini igrača istekao je ugovor.

Radimo na tome da većina igrača ostane i da se, kao što sam već rekao, pojačamo sa četiri, pet, kvalitetnih imena. Za sada vam mogu samo reći da smo dogovorili ostanak golmana Nevistića, koji je inače igrač Rijeke, i lijevog beka Miličevića koji je stigao prošle zime na posudbu iz Lokomotive. Postoji želja za povratkom Drožđeka, ali ta „akcija“ bit će teško ostvariva – zaključio je prilično samozatajni predsjednik Cvek.

r.lukavečki/sjever.hr 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.