Now Reading:
20. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske okupio više od 200 sudionika
Full Article 3 minutes read

20. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske okupio više od 200 sudionika

festival sportske invalidi

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije već tradicionalno organizira Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom koji okuplja petnaestak udruga iz cijele Hrvatske. Ovogodišnji jubilarni 20. Festival održan je u subotu, 1. lipnja 2019. godine u Prelogu, gdje se natjecalo više od 200 sudionika, a odazvali su se i gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

“Okupili smo se da se zajedno družimo, natječemo, razmijenimo iskustva, čujemo što se dobro i kvalitetno radi u raznim dijelovima Hrvatske. Cilj je da svatko od nas istakne svoje natjecateljske sposobnosti u pojedinim disciplinama i tako osnaži samoga sebe.”, rekla je predsjednica Društva Miljenka Radović na svečanom otvorenju Festivala kojem su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania. Pjevački zbor Grada Preloga glazbenim programom obogatio je otvorenje nakon kojeg je slijedio najzanimljiviji dio, samo natjecanje.

Zamjenik župana Josip Grivec zahvalio je i čestitao članovima Društva na ustrajnosti i trudu što već dvadeset godina organiziraju Festival. “Siguran sam da nakon svakog susreta ponesete lijepe uspomene i dobro iskustvo te želimo da se Međimurje pamti upravo po sretnim trenucima, ali i po tome što smo sredina koja je tolerantna i koja radi na dobrobit svakog svojeg člana zajednice. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije udruga je koja je po svom radu, kvalitetnim projektima i programima prepoznatljiva na području Međimurja, a zahvaljujući svojem pristupu rješavanju problema i potreba osoba s invaliditetom, primjer su svima nama.”, dodao je zamjenik Grivec.

Članovi Društva trude se svake godine unaprijediti kvalitetu festivala te je ove godine nabavljena nova sportska oprema za natjecanje osoba s invaliditetom u vrijednosti od 50 tisuća kuna zahvaljujući sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Rad na jačanju psihičkih i fizičkih kapaciteta važan je dio aktivnosti i usluga koje Društvo pruža svojim članovima. Sudionici su se natjecali u 8 disciplina – viseća kuglana, pikado, šah, belot, bacanje loptice u koš, gađanje koluta, utrka u kolicima i stolni tenis.

www.sjever.hr 03.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.