Now Reading:
Za gradove i općine u Varaždinskoj županiji 6,5 milijuna kuna iz Štromarovog ministarstva
Full Article 5 minutes read

Za gradove i općine u Varaždinskoj županiji 6,5 milijuna kuna iz Štromarovog ministarstva

štromar projekti

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u sklopu poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u jedinicama lokalne samouprave za 2019. godinu na području Varaždinske županije odobrilo je sufinanciranje 24 projekata u 24 općine i grada. Ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 6.491.000 kuna. Projekti su to koji se najvećim dijelom odnose na modernizaciju komunalne infrastrukture, uređenje javnih površina, cesta i groblja.

Odluke o dodjeli sredstava načelnicima i gradonačelnicima u petak, 31. svibnja, u Luci Ludbreškoj u Općini Sveti Đurđ predao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.


Općina Bednja za revitalizacija kroz uređenje komunalne infrastrukture – postavljanje ograda i rekonstrukcija grobnih kuća – dobila je 339.000 kuna.
Općina Beretinec za izvanredno održavanje dijela Ulice R. Končara u Beretincu dobila je 111.000 kuna.
U Općini Breznica riječ je o energetski učinkovitoj i ekološkoj javnoj rasvjeti, drugoj fazi izgradnje, za što su odobrena sredstva u iznosu od 175.000 kuna.
U Općini Breznički Hum nabavljaju se traktor i priključci za komunalne poslove, a Ministarstvo pomaže s 200.000 kuna.
Općina Cestica radi na produžetku Sportske ulice s oborinskom odvodnjom, a za to dobiva 391.000 kuna.
Za modernizaciju nerazvrstane ceste Općina Donja Voća dobiva 391.000 kuna.

U Općini Gornji Kneginec gradi se vatrogasni dom, a za izgradnja građevine javne i društvene namjene Ministarstvo je odobrilo 225.000 kuna.
Grad Ivanec za asfaltiranje nerazvrstanih cesta na svom području dobiva 391.000 kuna.
U Općini Jalžabet uređuje se Ulica dr. Marijana Mlinarića, a za njezino asfaltno presvlačenje odobreno je 205.000 kuna.
Općina Klenovnik za izvanredno održavanje nerazvrstane ceste prema groblju u Klenovniku dobila je 260.000 kuna.
I u Gradu Lepoglavi uređuje se nerazvrstana cesta. Za dionicu Antekolovići-Huđi u Žarovnici odobrena je 391.000 kuna.
U Općini Ljubešćica revitalizira se groblje, a iznos je 84.000 kuna.
Za drugu fazu modernizaciju groblja na svom području Općina Mali Bukovec dobiva 191.000 kuna.
Općina Martijanec za treću fazu uređenja nerazvrstane ceste Slanje-Stari vrh dobiva 380.000 kuna.
Općina Maruševec prijavila je modernizacija javne rasvjete na svom području te joj je odobreno 277.000 kuna.
Grad Novi Marof rekonstruirat će javnu rasvjetu u dijelu naselja Novi Marof, odnosno u Štuku, a za prvu fazu ove investicije Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je 270.000 kuna.
Općina Petrijanec rekonstruira Radničku ulicu u Majerju. Odobrena sredstva su 315.000 kuna.
Za izvanredno održavanje dijela Ulice Miroslava Krleže u Sračincu Ministarstvo Općini Sračinec daje 336.000 kuna.
Općina Sveti Đurđ modernizira javnu rasvjetu i uređuje javne površine i groblja, a Ministarstvo pomaže s 391.000 kuna.
Općina Trnovec Bartolovečki uređuje Branimirovu ulice u Trnovcu. Odobreno joj je 312.000 kuna.
Gradu Varaždinskim Toplicama za uređenje Trga Republike Hrvatske dodijeljeno je 225.000 kuna.
Općina Vidovec za treću fazu izgradnje etno kuće, kulturno-informativno-turističko-edukacijskog-centra Domitrovec, dobiva 193.000 kuna.
Općina Vinica nabavlja traktora s priključcima za čišćenje snijega i održavanje javnih površina. Odobrena sredstva su 78.000 kuna.
Općina Visoko za modernizaciju nerazvrstanih cesta dobiva 360.000 kuna.

Domaćin, načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany zahvalio je potpredsjedniku Vlade i ministru graditeljstva i prostornog uređenja Predragu Štromaru na ovoj, ali financijskim potporama u protekle dvije godine.

– Sredstva koja smo dobili utrošit ćemo kao dobri gospodari. Općina Sveti Đurđ utrošit će ih za javnu LED rasvjetu i uređenje infrastrukture. Potpredsjedniku Vlade Štromaru i cijeloj Vladi RH valja zahvaliti i na fiskalnoj reformi kojom je Općina Sveti Đurđ dobila dodatna sredstava u proračunu. Kako za nas tako i za druge općine i gradove to znači lakše poslovanje i razvitak općina i gradova u Varaždinskoj županiji – rekao je načelnik Jany.


– Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je odluke o sufinanciranju komunalnih projekata. U Varaždinskoj županiji dodijeljeno je najviše sredstava, 6,5 milijuna kuna, za asfaltiranje cesta, javnu rasvjetu, uređenje groblja i druge potrebe koje su iskazale općine i gradovi. Slušali smo općine i gradove, prihvatili njihove projekte, a nismo mi iz Zagreba diktirali što se mora raditi. Vjerujem da je to najbolji način jer načelnici i gradonačelnici najbolje znaju što treba građanima u njihovim jedinicama lokalne samouprave. Najviše me veseli što smo izmjenama Zakon o financiranju JLS-a omogućili više od 100 milijuna kuna na godišnjem nivou za općine, gradove i Varaždinsku županiju za financiranje svega potrebnog. Taj zakon je pomogao upravo općinama, gradovima i županijama na sjeveru Hrvatske, gdje smo da sada uvijek bili zakinuti bez obzira koja je vlast bila na državnom nivou. Dok god sam u Zagrebu, imate prijatelja koji će vam uvijek pomoći – poručio je Štromar načelnicima i gradonačelnicima.

www.sjever.hr Sponzorirani članak 01.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.