Now Reading:
I dalje će nam nedostajati sunce…
Full Article 2 minutes read

I dalje će nam nedostajati sunce…

kiša

Vrijeme posljednjeg radnog dana u tjednu, ali i tijekom vikenda, biti će u promjenjivom tonu. Istina je da neće biti kiše kao ovih dana, ali ni sunca neće biti previše. Do kada? Prema nekim prognozama prva polovica lipnja trebala bi imati slično vrijeme kao kraj svibnja…

Što se tiče petka, prema prognozi DHMZ-a, očekuje nas na Jadranu djelomice sunčano, u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku. Malo kiše ili pokoji lokalni pljusak moguć je uglavnom na istoku i jugu Hrvatske. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, na sjevernom dijelu povremeno uz olujne udare. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 7 do 12, na Jadranu između 13 i 16, a najviša dnevna od 18 do 22 °C, u gorju malo niža.

U subotu promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Mjestimice će biti kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom, češće na kopnu, osobito na istoku gdje mogu biti i izraženiji. U unutrašnjosti vjetar većinom slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a drugdje na Jadranu većinom do umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, na Jadranu od 11 do 16. Najviša dnevna temperatura u istočnim i gorskim predjelima od 16 do 20, drugdje između 22 i 26 °C.

www.sjever.hr/DHMZ 31.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.