Now Reading:
Posavec: Imamo što pokazati i turističke brojke nam rastu 12 posto
Full Article 3 minutes read

Posavec: Imamo što pokazati i turističke brojke nam rastu 12 posto

posavec

U turističkom obilasku Međimurja u četvrtak je bila delegacija Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda. U Mlinarskoj kući u Žabniku, na Muri, s njima je bio i međimurski župan i predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije Matija estinacije. Ovu godinu je UN proglasio kao godinu ulaganja u obrazovanje,Posavec.

– Svjetska turistička organizacija koja djeluje pri Ujedinjenim narodima je došla u Hrvatsku, predstavnici čak 44 zemlje svijeta, što je nama jako važno za razvoj turističke d održivost i konkurentnost turizma. Mi se kao turizam, naravno, ne možemo mjeru brojke za 12 posto po dolascima turista, ulažemo u smještajne kapacitete, manifestacije, sadržaje, imamo i podršku Ministarstva turizma. Vjerujem da će predstiti s Jadranom, ali zato treba jačati kontinentalni turizam. Ima i kontinent Hrvatske što za pokazati. Smatram da u Međimurju dobro radimo, iz godine u godinu se povećavajavnici 44 zemlje otići s pozitivnim dojmovima i da će prezentirati Međimurje i Hrvatsku u svojim zemljama te da ćemo se kao pridruženi član WTO-a bolje pozicionirati na međunarodnom tržištu – rekao je župan Posavec.

Delegacija UNWTO-a odabrala je Međimursku županiju kao primjer dobre prakse u primjeni tehnoloških inovacija u interpretaciji prirodne i kulturne baštine.

– Hvala na lijepoj dobrodošlici. Znam da niste ništa mogli učiniti oko vremenskih prilika, hladno je, ali to ste i više nego kompenzirali toplom dobrodošlicom. Probali smo fantastičnu hranu. To je ono što turisti traže, autentično iskustvo, autentičnu dobrodošlicu, autentične proizvode, lijepu prirodu. Mislim da to sve imate. A turizam nije samo ono što imate, nego što možete učiniti s onim što imate. A na dobrom ste putu da ponudite upravo takve lokacije – kazao je Christopher Imbsen, zamjenik regionalnog direktora za Europu.

Uz župana Posavca predstavnike UNWTO-a dočekali su i zamjenica župana Sandra Herman te načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec.

n.kalajdžija/sjever.hr 30.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.