Now Reading:
Svjetska turistička organizacija u Samoboru
Full Article 2 minutes read

Svjetska turistička organizacija u Samoboru

samobor

Hrvatska je dobila veliku čast da bude domaćin sastanku Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije – UNWTO.

64. sastanak Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije UNWTO održana je u Zagrebu u utorak, u Hotelu Esplanade, što predstavlja veliku priliku da se Hrvatska kao članica kvalitetno predstavi te pojača poziciju na svjetskoj turističkoj sceni.

U sklopu ovog događaja, danas je, u suradnji s Ministarstvom turizma, planiran posjet predstavnika Komisije Samoboru, gdje će biti prezentirana tradicija samoborskog turizma, stari obrti te gastro specijaliteti samoborskog kraja. Prema najavama iz Ministarstva, Samobor će posjetiti i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurab Pololikashvili.

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) specijalizirana je agencija Ujedinjenih naroda osnovana s ciljem praćenja, reguliranja i razvijanja turizma u svijetu. UNWTO ima 158 punopravnih članica, šest pridruženih članica (associate members), preko 500 pridruženih članica (affiliate members) iz javnog i privatnog sektora te dva promatrača. Rad UNWTO-a odvija se u Regionalnim komisijama organiziranim prema geografskoj raspoređenosti (Afrika, Amerika, Istočna Azija i Pacifik, Europa, Srednji Istok, Južna Azija) te u pet Tehničkih odbora: za konkurentnost, održivi razvoj, program rada i proračun, statistiku, reviziju aplikacija za pridruženo članstvo.

Sastanci Regionalnih komisija održavaju se jednom godišnje, a 64. po redu sastanak Komisije za Europu održava se u Zagrebu te je posebno značajan za Hrvatsku jer ona trenutno predsjedava Komisijom. Republika Hrvatska članica je UNWTO-a od 1993. godine i aktivno sudjeluje u njenom radu kao članica brojnih tehničkih odbora.

www.sjever.hr/samobor.hr 29.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.