Now Reading:
U Koprivnici su na korak do projekta vrijednog 411 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

U Koprivnici su na korak do projekta vrijednog 411 milijuna kuna

aglomeracija

U Gradskoj upravi u Koprivnici održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene novosti oko projekta „Aglomeracija Koprivnica, a koji je trenutno  najveći infrastrukturni projekt pred provedbom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Predsjednik uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, saborski zastupnik Branko Hrg i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, prezentirali su medijima novosti oko projekta vrijednog 411 milijuna kuna.

Općine koje su obuhvaćene projektom su Rasinja, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Peteranec, Hlebine, Drnje i Đelekovec. Zašto u projektu više nisu općine Legrad i Sokolovac pojasnio je predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

„Sada samo čekamo sve crno na bijelo, odnosno „completion not“. Nakon toga slijedi potpisivanje ugovora s Hrvatskim vodama, a početak radova očekujemo početkom 2020. godine koji bi trebali trajati do 2023. godine.  U Aglomeraciji Koprivnica nisu više općine, Legrad i Sokolovac. Do zadnjeg trena borili smo se da ostanu u projektu, ali nismo uspjeli u tome. To ne znači kraj za njih, radimo na novim studijama i planovima za spomenute općine. Sve ostalo na području Koprivnice ostaje isto, širi se vodovodna mreža, a upravo je Koprivnica najveći pothvat ove Aglomeracije. – izjavio je predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić o projektu „Aglomeracija Koprivnica“.

Sretan sam i ponosan što je Koprivnica, nakon puno rada i truda, uspjela stići na korak do cilja, a to je potpisivanje ugovora s Hrvatskim vodama. Žalosti me da nismo uspjeli u projekt ugurati i općine Legrad i Sokolovac jer na žalost, Europa ima svoja pravila po kojima ove dvije općine nisu bile prihvatljive za „Aglomeraciju Koprivnica. Isto tako, veselimo se datumu 10. lipanj kada stiže i onaj zadnji papir, konačno potpisivanje ugovora.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i saborski zastupnik Branko Hrg, više su nego zadovoljni u kojoj je fazi projekt te su naveli da nema nikakvih prepreka da u potpunosti on i ne uspije.

www.sjever.hr Foto arhiva 25.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.