Now Reading:
SITUACIJA JE DRAMATIČNA: Zapalila se plastika na najvećem odlagalištu otpada u Međimurju – postoji opasnost od zagađenja!
Full Article 2 minutes read

SITUACIJA JE DRAMATIČNA: Zapalila se plastika na najvećem odlagalištu otpada u Međimurju – postoji opasnost od zagađenja!

požar

Nakon što smo izvijestili o požaru koji je buknuo na odlagalištu mješovitog otpada u Totovcu, inače deponiju gradskog poduzeća Čakom i najvećem odlagalištu mješovitog otpada u Međimurju, donosimo potpunije informacije od direktora Čakoma Ivice Perhoča koje prenosi Večernji list.

– Zapalila se plastika, uzrok još ne znamo. Pretpostavljam da je to od od otpada odloženog na plohi za zaprimanje miješanog komunalnog otpada. Gore na vrhu saniranog dijela odlagališta je plastika koja sad gori i gorjet će još sat, sat i pol vremena. To je taj crni, gusti dim od plastike. Nadamo se da neće biti većih problema. Plastika će sigurno sva izgorjeti, vatrogasci to ne mogu zaustaviti jer su temperature visoke – kaže direktor Čakoma Ivica Perhoč.

Novinari Večernjeg lista upitali su ga da li je dim opasan za okolno stanovništvo na što je Perhoč odgovorio da sigurno ima nekakvog zagađenja, a kontaktiran je i Zavod za javno zdravstvo koji će obaviti mjerenja. Vatrogasci iz JVP Čakovec potvrdili su da kuće mještana nisu u opasnosti.

-Gori plastika, a zna se da dim ima određenih zagađenja. U svakom slučaju, rekao bih da je požar sad pod nadzorom, lokaliziramo ga i ići ćemo na sanaciju plohe. Bit će sigurno komentara u javnosti, na nama je da kažemo istinu. Sve što ćemo utvrditi, javnost će doznati – kaže Perhoč.

www.sjever.hr/vecernji.hr 25.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.