Now Reading:
Vajda u Čakovcu otvara novouređene pogone – investicija vrijedna 50 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Vajda u Čakovcu otvara novouređene pogone – investicija vrijedna 50 milijuna kuna

vajda

U Mesnoj industriji Vajda d.d., Grupa Pivac ovog je petka svečano otvorenje i obilazak novouređenog pogona, investicija vrijedna 50 milijuna kuna. U pozdravnom govoru okupljenima će se obratiti Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam, Igor Miljak, predstavnik Grupe Pivac i predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije d.d. te Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda d.d. Otvorenju će nazočiti i Matija Posavec, župan Međimurske županije te Stjepan Kovač, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Čakovca.

Mesnu industriju Vajda d.d. odlikuje stoljetno iskustvo u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina. Tvrtka djeluje u sustavu Grupe Pivac, zajedno s Mesnom industrijom Braća Pivac i PPK karlovačkom mesnom industrijom. Uz proizvodnju i preradu mesa, djelatnost obuhvaća kooperaciju sa oko 80 domaćih uzgajivača svinja, većinom u Slavoniji i Međimurju, čiji je trenutni kapacitet oko 150.000 tovljenika godišnje, kao i vlastiti uzgoj na dvjema farmama junadi godišnjeg kapaciteta 6.000 grla. S više od 2.000 zaposlenika, 270 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske, suradnjom sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasmanom proizvoda na tržište EU, jedna smo od najvećih i najrespektabilnijih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe.

50 milijuna kuna vrijedan investicijski projekt tehnološke modernizacije u MI Vajda d.d. obuhvatio je dogradnju, rekonstrukciju i modernizaciju proizvodnog pogona, nabavku strojeva i opreme za proizvodnju, proširenje skladišnih i ekspeditnih kapaciteta te modernizaciju rashladnog sustava. Zahvaljujući ovom projektu, Vajda se danas može pohvaliti jednom od najsuvremenijih klaonica ne samo u Hrvatskoj, nego i široj regiji. Naime, Vajda d.d. zadužena je za primarnu proizvodnju i obradu sirovine na razini čitave Grupe Pivac, a cilj investicije bio je dodatno ojačavanje liderske pozicije u sektoru proizvodnje svježeg svinjskog i junećeg mesa u Hrvatskoj te daljnje jačanje suradnje s domaćim OPG-ovima.

Projekt je ostvario bespovratnu potporu u iznosu od 22,67 milijuna kuna kroz mjeru M4 “Ulaganja u fizičku imovinu” Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020, čiji se kompletni završetak očekuje ove godine. S obzirom da se radi o primjeru dobre prakse korištenja bespovratnih sredstava, ali i investiciji od koje očekujemo dugoročno pozitivne učinke, ne samo na poslovanje naše tvrtke, već i na cjelokupnu hrvatsku poljoprivredu i gospodarstvo, bilo bi nam izuzetno drago kada biste uspjeli izdvojiti Vaše cijenjeno vrijeme i medijski popratiti ovaj za nas iznimno važan događaj.

www.sjever.hr 21.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.