Now Reading:
FOTO: SDP-ovi kandidati s Bernardićem posjetili Varaždin i predstavili svoj program ravnopravnosti i povećanja plaća
Full Article 3 minutes read

FOTO: SDP-ovi kandidati s Bernardićem posjetili Varaždin i predstavili svoj program ravnopravnosti i povećanja plaća

sdp

Hrvatski zastupnici u EU parlamentu Biljana Borzan i Tonino Picula te predsjednik SDP-a Davor Bernardić, osim Ludbrega, posjetili su i Varaždin kako bi kroz svoju kampanju podsjetili Varaždince zašto su izbori za EU parlament važni te predstavili svoju listu i program kojim naglašavaju ravnopravnost hrvatskih građana s građanima ostalih europskih zemalja članica. Tom su prilikom naglasili i svoje zalaganje i program povećanja plaća i mirovina za 500 kuna. SDP-ovoj delagaciji prisustvovala je i njihova kandidatkinja za EU parlament Barbara Antolić Vupora.

-Danas se preko 2/3 zakona koji se tiču hrvatskih građana donose u EU parlamentu, a ne u Hrvatskom saboru i zato je izuzetno važno da tamo budemo što bolje zastupljeni. Mi smo u svom radu dokazali da pojedinac može puno toga i da to što dolazimo iz male zemlje nije razlog da se osjećamo iskompleksiranim i da nešto ne možemo. Zato svaki pojedinac svojim glasom može dati doprinos i mijenjati stvari na bolje – podsjetila je tako Borzan na važnost izlaska na EU izbore.

Picula je naglasio kako SDP inzistira na ravnopravnosti hrvatskih građana, da budu što ravnopravniji među 512 milijuna građana EU, da hrvatske regije budu ravnopravnije među 400 regija u EU, te naposljetku da Hrvatska kao najmlađa članica mora biti ravnopravna među 28 članica EU.

Bernardić je rekao kako se radom i poštenjem može sve postići te je tom prilikom istaknuo SDP-ov program povećanja plaća i mirovina.

-Imamo europske cijene, ali su plaće tri puta manje, a mirovine su čak pet puta manje. Prema tome, moguće je izboriti da plaće u Hrvatskoj narastu i mi smo to predložili našim konkretnim planom povećanjem osobnog odbitka s 3800 na 5000 kuna već sljedeći mjesec. Plaće svima u Hrvatskoj mogu narasti do 500 kuna. Želim poslati poruku ovdje danas na hrvatskom sjeveru da ćemo inzistirati na tome da ni jedna plaća u Hrvatskoj ne bude manja od 4000 kuna neto. To je realno i ostvarivo i sve te mjere koštaju manje nego Marićeve mjere za bogate – kazao je Bernardić.

Vupora se također nadovezala na ravnopravnost na kojoj SDP inzistira te je naglasila kako imaju listu koja se sastoji od jednakog broja muškaraca i žena te da na svaki način zahtijevaju od Europske unije da se prema građanima Hrvatske odnosi na isti način na koji se odnosi i prema drugim građanima.

n.kalajdžija/sjever.hr 18.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.