Now Reading:
Pogledajte koji je “igrokaz” osmislio kriminalni dvojac kako bi iz automat kluba ukrao 60 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Pogledajte koji je “igrokaz” osmislio kriminalni dvojac kako bi iz automat kluba ukrao 60 tisuća kuna

sud

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je obavilo prvo ispitivanje uhićenih hrvatskih državljana (1960. i 1975.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva.

Kako doznajemo u varaždinskom Državnom odvjetništvu postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 2. svibnja 2019. u automat klubu u Čakovcu, djelujući zajednički temeljem prethodnog dogovora, u cilju da se domognu većeg iznosa novca iz automat kluba, počinili razbojništvo a dogovor je bio slijedeći.

Zaposlenica kluba, od 44 godine, prethodno je dala 59-godišnjaku informacije i upute o mogućnosti ulaska u prostorije kluba i o mjestu gdje se nalazi novac. Nakon toga je 59-godišnjak oko 5,45 sati utrčao u klub maskiran crnom tkaninom preko lica i kapuljačom preko glave u vrijeme kad su tamo bile 44-godišnjakinja i još jedna zaposlenica. Osnovano se sumnja da je uperio pištolj kojeg je imao u ruci prema drugoj zaposlenici kluba i odgurao ju prema blagajni, dok je 44-godišnjakinja pritom glumila iznenađenje i ustrašenost. Sve je to omogućilo 59-godišnjaku da sa stola uzme novac u iznosu od većem od 60.000,00 kuna. Nakon toga uslijedila je podjela plijena između “partnera u kriminalu”.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenicima istražni zatvor, i to 59-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 44-godišnjakinji zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

s.kalajdžija/sjever.hr DORH 14.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.