Now Reading:
Slaven Belupo poražen od Hajduka na Poljudu
Full Article 4 minutes read

Slaven Belupo poražen od Hajduka na Poljudu

belupo

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 33. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Bolji je bio Hajduk na Poljudu rezultatom 2:0, a prava je šteta što naša momčad nije iskoristila barem jednu od svojih nekoliko velikih prilika pri početnom rezultatu.

Trener Ivica Sertić u današnjoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Stipu Bačelić Grgića i Ivana Krstanović, dok je Dario Čanađija susret propustio zbog tri žuta kartona. Tako su mjesto u prvih 11 pronašli David Puclin i Mateus Lima. Promjenom sustava iz četiri igrača u obrani u tri, umjesto Brune Gode zaigrao je od prve minute Matko Zirdum, dok je umjesto Marka Iharoša zaigrao Jan Doležal.

Prvu veliku priliku na susretu imala je naša momčad i to u 6. minuti. Bongongui je presjekao jednu loptu na centru, povukao kontru i uposlio Puclina kojem udarac iz idealne situacije brani Posavec. Samo tri minute kasnije Međimorec je odlično pucao glavom, ali je opet golman Hajduka spasio svoju momčad. Odgovorio je domaćin preko Caktaša čiji je udarac odličnom reakcijom obranio Filipović. Snažan udarac Plantaka u 20. minuti Posavec je krajnjim naporom odbio u korner. Deset minuta kasnije najveća prilika za našu momčad. Lima se sjurio sam prema golu Hajduka, ali je pucao direktno u domaćeg vratara. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a prava je šteta što naša momčad nije iskoristila barem jednu od svojih velikih prilika.

Hajduk je poveo u 52. minuti. Odbijenu loptu na 20-ak metara Jradi je pucao ‘iz prve’ i pogodio neobranjivo u drugi kut za 1:0. Petnaest minuta kasnije domaćin je preko Jaira stigao do 2:0. Blizu smanjenja vodstva bio je Doležal u 73. minuti, ali je njegov udarac otišao tik uz vratnicu. Do kraja utakmice Slaven je imao još jednu veliku priliku. Udarac Nowaka Posavec je odbio u gredu i tako još jednom sačuvao svoju mrežu.

Naša momčad iduću prvenstvenu utakmicu igra već u srijedu. U sklopu 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Koprivnici gostuje Lokomotiva. Utakmica će se igrati a početkom u 16:30.

10.05.2019. 33. kolo HT Prve lige, Poljud, Split

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 2:0 (0:0)

HNK HAJDUK: Posavec – Tudor (od 46. Gyurcso), Lopez, Ismajli, Bradarić (od 88. Fomitschow)– Nejašmić, Jurić, Hamza, Caktaš (od 89. Palaversa) – Jairo, Jradi. Trener: Siniša Oreščanin.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Zirdum (od 56. Nowak), Međimorec, Šarlija – Doležal, Plantak, Vidović, Puclin, Delić – Bongongui (od 71. Bogojević), Lima (od 81. Mladen). Trener: Ivica Sertić.

Suci: Ivan Vučković (Rijeka), Jerko Crnčić (Vrbovec), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ante Čuljak (Zagreb)

Delegat: Zlatko Stanković (Zagreb)

Kontrolor: Šime Vukić (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Jradi 52′, 2:0 Jario 66′

Žuti karton: Jairo 61′, Ismajli 72′ (Hajduk); Vidović 45′, Puclin 61′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: –

Tekst i foto NK Slaven Belupo 11.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.