Now Reading:
Doznajte što danas više od 250 IT stručnjaka radi u Čakovcu
Full Article 3 minutes read

Doznajte što danas više od 250 IT stručnjaka radi u Čakovcu

weblica

Više od 250 IT stručnjaka može se okupiti svakodnevno na brojnim internetskim forumima, chatovima ili specijaliziranim stranicama. No, vrlo rijetko ih se u tolikom broju može naći na jednom mjestu koje nije virtualno. Upravo to već pet godina za rukom polazi mladom tročlanom timu iz Čakovca. Davor Tarandek, Nikica Tarandek i Velimir Sanjković 2015. pokrenuli su Weblicu – tehnološku konferencija koja okuplja stručnjake iz područja internetskih tehnologija. Peta po redu održava se danas na tri lokacije u samom centru Čakovca: u zgradi Scheier, Gradskoj kavani Čakovec i u Domu sindikata.

Nakon pola desetljeća rada čakovečka Weblica postala je najveće događanje takve vrste u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kako je objasnio Davor Tarandek misija prilikom pokretanja Weblice je bila pretvorite je u tradicionalno okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz područja IT sektora i web tehnologija. Nakon pola desetljeća cilj je postignut jer osim što je Weblica postalo nezaobilazno mjesto susreta svih onih vezanih za nove tehnologije broj sudionika se utrostručio. Tarandek je dodao kako se uz samu konferenciju organiziraju i popratni događaji: 24-satni hackathon Hacklica i radionica o web tehnologijama pod nazivom Worklica.

“Weblica je namijenjena developerima, dizajnerima, strategima, growth-hackerima, business developerima i svima onima koji pripadaju jednoj od brojnih profesija koje se susreću u IT industriji”, izjavio je i dodao kako se od sudionika Weblice očekuje razmišljanje izvan okvira, želja za istraživanjem i sposobnost prepoznavanja potencijala u podacima i procesima. Worklica pak će iz prve ruke kroz osam školskih sati upoznati sudionike s razvojem frontend aplikacija uz korištenje najnovijeg Angulara te rad sa severless arhitekturom na Azuru.

Podršku cijelom projektu dali su Međimurska županija i Grad Čakovec. Gradonačelnik Stjepan Kovač pozdravljajući 5. po redu izdanje Weblice, izjavio je kako će takve i slične ideje uvijek naići na interes u Čakovcu. “Tvrtke iz IT sektora ostvaraju visoke dohotke i plaće u njima su daleko iznad prosjeka”, naglasio je Kovač dodavši kako je riječ o malim do srednjim poduzećima koje nemaju velike troškove, imaju mali utjecaj na okoliš i lako se prilagođavaju promjenama na tržištu.

Svečano otvorenje održat će se u 8:45 u Scheierovoj zgradi u Čakovcu.

www.sjever.hr 11.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.