Now Reading:
Novi hostel u Krapinsko-zagorskoj županiji: svoja vrata otvorio Wine Hill hostel u Desiniću
Full Article 3 minutes read

Novi hostel u Krapinsko-zagorskoj županiji: svoja vrata otvorio Wine Hill hostel u Desiniću

winehill

Danas je u Desiniću u Krapinsko-zagorskoj županiji svečano otvoren hostel Wine Hill. Hostel Wine Hill nastao je na mjestu stare zgrade u Desiniću u kojoj je nekada bio restoran i vinarija, ali već dugi niz godina nije u funkciji. Zgrada je kompletno obnovljena i dograđena te kategorizirana u hostel koji ima 5 spavaonica, 4 sobe, prostrani dnevni boravak, modernu  kuhinju te uređeni zimski vrt i ljetnu terasu.

Valentina Večerić Gorupić, voditeljica Wine Hill hostela u Desiniću rekla je kako je hostel među prvim hostelima koji su otvoreni u Krapinsko-zagorskoj županiji. “Desinić je malo lijepo mjesto koje polako širi svoj turizam, ne samo u samom centru, nego i u široj okolici. Tu je poznati dvorac Veliki Tabor, muzeji, toplice koje su u blizini. Tako da Zagorje ima ponudu za svaki uzrast”, rekla je voditeljica hostela Valentina Večerić Gorupić. Dodala je da su u hostelu do sada imali posjetitelje svih dobnih skupina iako su hosteli uglavnom namijenjeni mlađoj populaciji, ali da su im i umirovljenici vrlo interesantni jer i za tu dobnu skupinu u okolici postoji raznovrsna ponuda.

Otvorenju hostela nazočan je bio i načelnik općine Desinić, Zvonko Škreblin koji je naglasio kako je Desinić malo turističko mjesto u kojem će Općina oplemeniti sve što se nalazi na području na kojem se nalazi biser Zagorja, biser Europe, dvor veliki Tabor. “Hostel koji je otvoren privuči će nove posjetitelje općine Desinić koji će moći ostati dva ili tri dana, upoznati našu općinu, a kako bi na kraju i ljudi s našeg područja imali koristi. Jedna od investivija u narednom razdoblju je otvorenje rodne kuće Đure Prejca za koju smo preko fondova Europske unije osigurali 5 milijuna kuna za obnovu i revitalizaciju, gdje će biti stalni postav Đure Prejca”, rekao je načelnik općine Desinić, Zvonko Škreblin.

Hostel je svečano otvorio župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, i čestitao obitelji Hajdinjak na odluci o otvorenju hostela u Desiniću. “Zagorje kao destinacija raste već 6 godina za redom, destinacija je u koju smo za sto posto povećali broj dolazaka i noćenja, destinacija je koja je prepoznata i od domaćih i od stranih i sada smo na pedest posto stranih i domaćih gostiju, i upravo nam ovakvi smještajni kapaciteti trebaju. Hosteli koji su za mlađu populaciju koja je vrlo mobilna”, rekao je župan Kolar.

Ukupni kapacitet smještajnih jedinica hostela u prizemlju i na katu iznosi 41 krevet, a osim smještajnih jedinica, hostel ima višenamjensku dvoranu kapaciteta do 80 osoba.

m.sopek/sjever.hr 10.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.