Now Reading:
Tko je pobjednik izbora u Varaždinu?
Full Article 3 minutes read

Tko je pobjednik izbora u Varaždinu?

izbori

U Varaždinu su u nedjelju održani izbori za Vijeća mjesnih odbora na kojima je koalicija SDP-a, Narodne stranke – reformista i HSU-a osvojila najviše mandata u 16 vijeća mjesnih odbora. Prema rezultatima koje je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo ta je koalicija osvojila 50 mjesta, a liste HDZ-a 40 mjesta.

Nezavisne liste gradonačelnika Ivana Čehoka, koji je prije dvije godine gradonačelnik postao također kao nezavisni kandidat, u svih 16 mjesnih odbora osvojile su ukupno 34 mjesta, HNS 15 mjesta, još dvije nezavisne liste po pet mjesta u dva mjesna odbora te HSLS dva mjesta u jednom mjesnom odboru. Ukupna je izlaznost bila 13,4 posto.

Nakon izbora pobjedu je proglasio i varaždinski HDZ, koji pojedinačno ima najviše mandata, ali i koalicija SDP- a i njegovih partnera koji su na konferenciji za novinare, točnije predsjednica varaždinskih Reformista Natalija Martinčević, naglasili da su građani poslali dvije jasne poruke.

„Građani nisu zadovoljni aktualnom gradskom vlasti Ivana Čehoka te su svoju punu podršku dali koaliciji SDP-Reformisti-HSU“, rekla je Martinčević.

S druge strane, HDZ i gradonačelnik Čehok ističu da je ljevica gubitnik izbora.

Damir Habijan, predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a, novinarima je rekao da je HDZ pobjednik izbora za vijeća mjesnih odbora u Varaždinu jer je pojedinačno osvojio najviše mandata, 40, dok je SDP s koalicijskim partnerima dobio 50, a prije četiri godine imao je 72 mandata.

„Usporedbom 2015. i sada bez zadrške mogu reći da je lijeva koalicija doživjela potop“, kazao je Habijan te dodao da se HDZ samostalno može nositi s cijelom lijevom opcijom.

Gradonačelnik Čehok je rekao da su „iznimno zadovoljni rezultatom“.

„Svjesni smo da će sada svi biti pobjednici. Mi nećemo reći da smo pobijedili, ali možemo reći da nismo izgubili zbog toga što će se zajedno s nama jedino moći formirati vijeća i izabrati predsjednici u 14 od 16 mjesnih odbora“, kazao je Čehok.

n.kalajdžija/ sjever.hr 06.052019.

Input your search keywords and press Enter.