Now Reading:
Ressler i HDZ vode pozitivnu kampanju – sigurni su da je to put do uspjeha stranke na izborima. U Zagorje stigli s istom porukom
Full Article 4 minutes read

Ressler i HDZ vode pozitivnu kampanju – sigurni su da je to put do uspjeha stranke na izborima. U Zagorje stigli s istom porukom

ressler

Nositelj liste HDZ-a za EU izbore Karlo Ressler poslao je danas poruku biračima iz Hrvatskog zagorja da u toj stranci pripremaju Hrvatsku za Europu nove generacije. Izjavio je to u Zlataru u kojem su danas dio HDZ-ovih kandidata, tzv. “zelena skupina”, uz Resslera Sunčana Glavak, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić, započeli obilazak Krapinsko-zagorske županije. Ressler je poručio da u stranci jasno poznaju svoje vrijednosti i temelje i da se na tome pripremaju za nove izazove koji su pred Hrvatskom.

-.Ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji nastavljamo 8. dan naše terenske kampanje, obilazimo naše članove ali i razgovaramo s hrvatskim biračima i želimo poslati dvije poruke – prva je da jasno poznajemo naše vrijednosti, imamo čvrste temelje i vrijednosti i na temelju toga želimo graditi i pripremati Hrvatsko Zagorje, ali i cijelu Hrvatsku za izazove koji nam dolaze i za sve velike tehnološke i društvene promjene kojima svjedočimo već danas. Razgovarat ćemo o projektima, preko 2 milijarde kuna ulaganja u KZ županiju od čega je velik dio financiran upravo iz EU fondova, razgovarat ćemo o 250 milijuna kuna koje su direktni poticaji za poduzetnike u KZ županije, ali i o brojnim drugim projektima poput dogradnje i izgradnje dječjeg vrtića za što se samo ovdje u ovoj županiji izdvaja preko 100 milijuna kuna.

To je ono što želimo raditi, to su konkretne prednosti članstva u EU koje vide i naši građani i hrvatski birači, stanovnici Hrv. Zagorja i zbog toga ćemo posjetiti i željezničku prugu koja se modernizira i to je ogromno ulaganje koje će poboljšati prometnu povezanost Hrvatskog Zagorja koje je unatoč blizini glavnog grada još uvijek problem i gdje treba još raditi na boljem povezivanju – najavio je Ressler.

Upitan da komentira rezultate ankete N1 tv koja stranci trenutno daje 6 mandata, a na razni 3. izborne jedinice 4 mandata kao i SDP-u odgovorio je da HDZ želi voditi pozitivnu kampanju te u svim dijelovima Hrvatske prezentirati sve konkretne prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

-Vjerujemo u ovim proteklih tjedna dana da je to bilo dosta uspješno i vjerujem da će tako biti i u buduće te u sljedećih 20-tak dana. Želimo što više razgovarati s ljudima, čuti njihove probleme, ali isto tako i što bolje predstaviti kandidate i program HDZ-a, a uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti zbog toga što to ne radimo samo sada u ovih 30 dana nego zbog toga što se to ovdje radi i u Hrvatskom Zagorju, ali i na nacionalnoj razini i u ostalim dijelovima Hrvatske kontinuirano. Pozitivni pomaci su posebno vidljivi u proteklih 2, 5 godine, znamo koji je naš put, da trebamo imati znanje i predanost, a onda će i rezultati doći što će, siguran sam, prepoznati i hrvatski birači – završio je Ressler.

Predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek za listu HDZ-a je kazao kako je to definitivno najbolja lista odnosno pobjednička lista koja se nastavlja na stabilnu i konstantnu politiku aktualne Vlade RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.
-To je lista koja razumije europsku materiju, koja se bavi europskim temama i lista ljudi koji mogu vjerodostojno, kompetentno, stručno, domoljubno i u interesu Hrvatske zastupati interese naše domovine u EU parlamentu – zaključio je Tušek.

Nakon posjeta Zlataru HDZ-ovi kandidati za EU parlament, između ostalog, posjetit će u poslijepodnevnim satima rodnu kuću dr. Franje Tuđmana, obići će radove na obnovi željezničke pruge Zabok-Zaprešić. Svoj će posjet Krapinsko-zagorskoj županiji završiti predstavljanjem kandidata u Bedekovčini.

s.kalajdžija/sjever.hr 30.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.