Now Reading:
Zlostavljao, tukao i vrijeđao vlastitu majku
Full Article 1 minutes read

Zlostavljao, tukao i vrijeđao vlastitu majku

zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 42-godišnjaka zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i pokušaja teške tjelesne ozljede. Optužnicom ga se tereti da je od studenog 2017. do siječnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, učestalo u alkoholiziranom stanju psihički i fizički zlostavljao svoju majku na način da ju je grubo vrijeđao i omalovažavao, šamarao ju i bacao prema njoj razne predmete.

Nadalje, 25. siječnja 2019. više puta udario majku rukom po licu i cjepanicom po ruci, a zatim ju počeo udarati žaračem po leđima i rukama po glavi. U trenutku kad je pokušavao dekom spriječiti njene povike za pomoć, u kuću su stigli policijski službenici i spriječili njegove daljnje napade.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku uz kaznu izrekne i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti od alkohola. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

s.kalajdžija/sjever.hr/DORH

Input your search keywords and press Enter.