Now Reading:
Karačić uoči Zadra: Moramo održati bodovni zaostatak za Šibenikom
Full Article 3 minutes read

Karačić uoči Zadra: Moramo održati bodovni zaostatak za Šibenikom

karačić

Na uobičajeni „brifing“ s novinarima trener Varaždina Branko Karačić došao je pogrbljen. Stisla su ga leđa, ukočio se i morao je na blokade.
– Jučer sam dobio jednu, danas ću drugu injekciju, al’ nema veze. Moram biti uz momčad, finiš je prvenstva – započeo je Karačić pa nastavio: Čekali smo kiks Šibenika u Lučkom, nismo ga dočekali i sad je opet ispred nas, ali što je tu je. Zaslužili su pobjedu, bili su bolji.


Njegov Varaždin, a i on sam, već se okrenuo sljedećem protivniku, a to je Zadar.
– Idemo u Zadar kako bismo barem zadržati bodovni zaostatak za Šibenikom koji bi nam omogućio da se o prvaku odluči ovdje kod nas, u Varaždinu. Neće nam biti lako, Babić neće biti u kadru zbog tri žuta kartona, a i dalje su ozlijeđeni Posavec, Yokoyama, Mrmić i Šiljić. Tko će umjesto Babića još ne znam. To ostavljam vama novinarima da sami odredite – našalio se Karačić.
Zadar je trenutno osmoplasirana momčad prvenstva s osvojenih 25 bodova i u ovoj će utakmici sigurno tražiti pobjedu koja bi mu vjerojatno osigurala ostanak.


– Zadar je sličan Osijeku, teži igri, nadigravanju. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani jer imaju nekolicinu vrlo dobrih igrača poput Župana koji je vođa momčadi, pa Jerbića i napadače Blaževića i Repića. Međutim, imamo i mi kvalitetu kojom im možemo odgovoriti. Ukoliko pobijedimo napravit ćemo velik korak prema cilju jer će nam u preostalim utakmicama biti sigurno lakše – završio je Karačić.
Mario Zebić, zadnji vezni, a po potrebi i stoper, najvjerojatnije će uskočiti na mjesto požutjelog Babića.


 Ne trebamo se baviti Šibenikom već se koncentrirati na sebe, na našu igru i naše sljedeće protivnike. Igramo sve bolje, atmosfera u momčadi je odlična. Zadar je nezgodna momčad, a kao što je trener rekao, imaju odlične napadače Repića i Blaževića na koje ćemo morati pripaziti. Ipak, vjerujem da možemo do bodova – kratak je bio Zebić za kojeg je trener Karačić imao samo riječi hvale, kao igrača koji je pravi profesionalac i koji strpljivo čeka svoju priliku.
Stručni stožer i igrači utakmicu sa Zadrom dočekat će u Biogradu na Moru gdje će večeras održati trening nakon kojeg će Karačić odrediti sastav koji će sutra u 17 sati istrčati na Stanovima. Šibenik će u isto vrijeme ugostiti trećeplasirano Dugopolje.

r.lukavečki/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.