Now Reading:
Trasa utrka prolaziti će gradskim ulicama uz najatraktivnije i znamenite objekte grada
Full Article 3 minutes read

Trasa utrka prolaziti će gradskim ulicama uz najatraktivnije i znamenite objekte grada

maraton

Prvi Koprivnički polumaraton koji će se održati u subotu 18. svibnja predstavljen je danas na konferenciji za novinare održanoj u koprivničkom parku kod  gradskog paviljona.

O detaljima utrke govorila je predsjednica Atletskog kluba Koprivnica Sonja Rušak.

– Ove godine AK Koprivnica odlučio se na jednu veliku sportsku organizaciju pod nazivom 1. Koprivnički polumaraton uz pokroviteljstvo Grada Koprivnice. Trčati  će se dvije utrke i to utrka od  21 kilometar i utrka građana od 5 kilometara. – istaknula je Sonja Rušak.

Trasa  utrka prolaziti će gradskim ulicama uz najatraktivnije i znamenite objekte grada. Start i cilj obiju utrka biti će na Zrinskom trgu gdje će se u 13 sati održati i proglašenje najboljih. Pripremljene su i nagrade za najbolje u dobnim kategorijama, kao i nagrade za najmlađeg natjecatelja i natjecateljicu, za najstarijeg natjecatelja i natjecateljicu te za najbržeg Koprivničanca i Koprivničanku.

Predsjednica Atletskog kluba Sonja Rušak istaknula je da se svi zainteresirani za utrke mogu prijaviti preko internetske stranice stotinka.hr,  te da je za sve prijave sa uplatom startnine učinjene do 1. svibnja zagarantiran startni paket. Naravno, prijave su moguće i do samog dana utrke, ali one tada neće uključivati cijeli startni paket već samo startni broj i čip.

Startni paket za polumaraton sadržavati će startni broj, čip, dry fit majicu kratkih rukava, proizvod sponzora i bon za obrok, dok za utrku od pet kilometara sadrži sve isto osim bona za obrok.

– Sigurna sam, poznavajući rad Atletskog kluba Koprivnica  koji je već organizirao nekoliko značajnih utrka, da će organizacijski ovaj događaj biti odrađen na nivou i da ćemo se svi ponositi njime. – istaknula je u svom obraćanju predsjednica Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević te se zahvalila Atletskom klubu na trudu i angažmanu i Gradu Koprivnici na financijskoj podršci.

Na konferenciji ispred Grada Koprivnice novinarima se obratio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Prije svega moram reći da smo izuzetno ponosni na rad naše Zajednice sportskih udruga koja i po aktivnostima i suradnji koju ostvarujemo, a mjerljiva je u sredstvima pa i po rezultatima, je jedna od najboljih u ovoj zemlji. Naravno da smo jako ponosni i na Atletski klub Koprivnica koji je odlučio napraviti jedan ogroman iskorak za atletiku kao sport u našem gradu, ali i za sam naš grad jer ovo je prvi koprivnički polumaraton, sigurno nešto što će odjeknuti puno dalje nego što su granice našeg grada i naše županije. Doista moram svim tim ljudima koji doprinose razvoju atletike u Gradu Koprivnici zahvaliti na velikom obolu koji daju ne samo za naš sport nego i za onu sintagmu „u zdravom tijelu zdrav duh“. Lijepo je imati takve ljude, lijepo je imati takve klubove i lijepo je naravno i nama s druge strane kad imamo mogućnost podržavati taj rad i podržavati doista velike, fantastične sportske priče i sportske projekte. – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te pozvao sve one koji će doći iz drugih krajeva da nam u Koprivnici budu dragi gosti kao  i Koprivničanke i Koprivničance da se uključe u ovu hvale vrijednu priču.

s.kalajdžija/sjever.hr Foto arhiva

Input your search keywords and press Enter.