Now Reading:
Hoćemo li proći bez kiše?
Full Article 2 minutes read

Hoćemo li proći bez kiše?

kiša

Promjenu vremenu neki su osjetili već tijekom petka, kada je mjestimice bilo ne samo kiše i poslijepodnevnog zahladnjenja, nego i izraženijih pljuskova i grmljavine, pa i olujnog nevremena. Nestabilno će biti i sljedećih dana, tijekom kojih će svakodnevno biti povremene mjestimične kiše, vjerojatno najčešće i u mnogim krajevima najobilnije tijekom ponedjeljka, kada je u gorju, osobito višem, i velika vjerojatnost snijega, uglavnom u noći i ujutro.

Danas nas očekuje promjenljivo i nestabilno te osjetno svježije. U noći i ujutro te ponovo poslijepodne uz mjestimičnu kišu i grmljavinu. Bit će i duljih sunčanih razdoblja, osobito uz obalu. Slab i umjeren jugozapadnjak okrenut će na zapadnjak i prolazno pojačan sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na Jadranu između 12 i 17, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 °C.

U nedjelju ujutro djelomice sunčano. Na zapadu od jutra promjenjivo s mjestimičnom kišom i pljuskovima koji će se poslijepodne i u noći na ponedjeljak proširiti na veći dio zemlje. Vjetar mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu prijepodne umjereno jugo koje će okretati na prolazno jaku buru, a potom umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura uglavnom od 4 do 9, duž obale od 9 do 13, a najviša dnevna između 16 i 21 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.