Now Reading:
Zamjenik župana Ljubić još jednom kategorički potvrdio da zatvaranja škola neće biti
Full Article 2 minutes read

Zamjenik župana Ljubić još jednom kategorički potvrdio da zatvaranja škola neće biti

ućenici

Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije održano je u četvrtak 25. travnja u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Uz zahvalu ravnateljima na plodonosnoj suradnji osvrnuo se na temu nove Mreže škola rekavši kako Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije donijelo nikakav zakonski okvir po tom pitanju već samo smjernice. Dodao je kako je stav Županije po tom pitanju vrlo jasan te kako ukidanja škola na području županije koje imaju manje od 150 učenika neće biti.

„Naša županija ima iznimno uređeno školstvo, a materijalni uvjeti koji imaju učenici i učitelji su u samom državnom vrhu. Županija je od ministarstva tražila dodatna pojašnjenja smjernica jer nije donesen zakonski okvir stoga mogu reći kako je stav vrlo jasan te kako spajanja škola ili ukidanje područnih škola neće biti.

Ukoliko se donese zakonski okvir, sjest ćemo sa svakim ravnateljem i načelnikom općine, ali nitko iz škola neće ostati bez posla. Cilj je da sve škole unaprijedimo, a ne da ih ukinemo. I ranije je bilo pokušaja da se uvede nova Mreža škola, no oni nisu zaživjeli. Želim vam da ovu školsku godinu privedete u miru, imajte na umu da Županija brine o vama i vašim potrebama“ kazao je zamjenik.

Dodao je kako je Županija uspješno krenula i s projektom Pametan obrok za pametnu djecu te najavio kako će tijekom ove i iduće proračunske godine doći do dodatnog poboljšanja uvjeta pa će se tako pojedine škole koje imaju potrebu opremiti novim kuhinjama, a za škole kuharice će biti organizirani i seminari kako bi djeca dobivala što kvalitetniji i nutritivno vrjedniji obrok.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.