Now Reading:
Teta Spomenka iz varaždinskog vrtića “Zeko” završila na Malti
Full Article 2 minutes read

Teta Spomenka iz varaždinskog vrtića “Zeko” završila na Malti

spomenka

U sklopu KA1 Erasmus + projekta „Ukorak s vremenom za europski vrtić“, financiranog sredstvima Europske komisije, odgojiteljica Spomenka Rožić bila je među sudionicima strukturiranog tečaja koji se od 6. do 13. travnja održavao u gradu Sliema na otoku Malti.

Na tečaju je sudjelovalo dvanaest učitelja i odgojitelja iz Švedske, Njemačke, Rumunjske i Španjolske.
U osam dana Spomenka je predstavila sustav obrazovanja u Republici Hrvatskoj, kroz predavanja i radionice naučila je kako na kreativan i inovativan način motivirati učenike (djecu) u raznim aktivnostima (kroz glazbu, umjetnost, informacijsko komunikacijsku tehnologiju, vanjske i unutarnje aktivnosti). Sudjelovanjem u terenskim aktivnostima naučila je mnogo o povijesti i kulturi otoka Malte, a ujedno je ojačala svoje komunikacijske vještine na engleskom jeziku.

U sklopu tečaja posjetila je tri malteške škole; „St Ignatius Collage Middle School” u Handaqu, „The Visual and Performing Arts School” u Hamrunu i „The National Sports School” u Pembrokeu koje su među najnaprednijima u Europi.
Sve zaposlenice Dječjeg vrtića „Zeko“ svojim aktivnostima ruše stereotipe o „tetama u vrtiću“. Već godinama putuju Europom  istražujući i uspoređujući europske obrazovne sustave i upoznajući različite pedagoške metode, koje zatim prilagođene primjenjuju u svom radu s djecom u ovom varaždinskom vrtiću.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.