Now Reading:
Potpisan Ugovor za rekonstrukciju montažne zgrade dječjeg vrtića Loptica
Full Article 2 minutes read

Potpisan Ugovor za rekonstrukciju montažne zgrade dječjeg vrtića Loptica

vrtić

Grad Koprivnica je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever krajem 2016. godine započeo s provođenjem međunarodnog EU projekta Prominent MED čiji je cilj provesti projekte cjelovite obnove zgrada u četiri partnerske zemlje (Hrvatskoj, Italiji, Portugalu i Španjolskoj) korištenjem relativno novog postupka javne nabave inovacija. U Hrvatskoj će projekt biti proveden u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica. Cilj ovog pilot projekta je isporučiti inovativno rješenje za vanjsku, unutarnju, energetski učinkovitu i funkcionalnu rekonstrukciju zgrade te će Grad Koprivnica u 2019. godini implementirati osmišljeno rješenje na montažnoj zgradi dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici.

„Kao Grad jako volimo pokazivati i naglašavati svoju snažnu komponentu koja je okrenuta prema najmlađima i sigurno je lijepo kad se možemo pohvaliti dizanjem materijalnih prava našim odgajiteljicama i brojem obrta dadilja. Uz najniže cijene vrtića u Republici Hrvatskoj, uveli smo i popust na drugo dijete te besplatan smještaj za treće dijete iz obitelji. Za ovu i iduću godinu smo najavili značajna ulaganja u odgojno – obrazovne institucije, a već sada možemo reći da se radi o iznosu većem od 10 milijuna kuna. Dječji vrtić Loptica nam je izuzetno važan jer je u samome centru grada, a isto tako u zadnjih 38 godina nije bilo značajnih ulaganja u taj objekat“, izjavio je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

Projektirane i izvedene mjere će značajno poboljšati energetsku učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvalitetu uvjeta za boravak, igru i učenje djece te produljiti vijek trajanja zgrade. Vrijednost ugovorenih radova s PDV-om iznosi 2.765.205,00. Grad Koprivnica u projektu sudjeluje sa 46 % vlastitih sredstava, a 54 % sredstava je osigurano iz projekta Prominent MED. Nakon završetka postupka za izvođača radova odabrana je zajednica ponuditelja Termika Ružić j.d.o.o. – obrt Mijatović – Desing d.o.o. koja će radove provesti na način “projektiraj i gradi”. “Projektiraj i gradi” znači da Grad Koprivnica ovim postupkom nabavlja

pružanje usluga projektiranja Glavnog projekta unutarnje i vanjske rekonstrukcije
izvođenje radova opsežne rekonstrukcije prema izrađenom Glavnom projektu unutarnje i vanjske rekonstrukcije te projektantskom troškovniku.
Odabrani izvođač je za obje mjere predložio prihvatljiva inovativna rješenja te će odmah nakon potpisa ugovora krenuti s projektiranjem radova. Početak radova je predviđen u lipnju 2019. godine sa završetkom najkasnije 31. kolovoza 2019.

www.sjever.hr Foto arhiva

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.