Now Reading:
Potpisan Ugovor za rekonstrukciju montažne zgrade dječjeg vrtića Loptica
Full Article 2 minutes read

Potpisan Ugovor za rekonstrukciju montažne zgrade dječjeg vrtića Loptica

vrtić

Grad Koprivnica je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever krajem 2016. godine započeo s provođenjem međunarodnog EU projekta Prominent MED čiji je cilj provesti projekte cjelovite obnove zgrada u četiri partnerske zemlje (Hrvatskoj, Italiji, Portugalu i Španjolskoj) korištenjem relativno novog postupka javne nabave inovacija. U Hrvatskoj će projekt biti proveden u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica. Cilj ovog pilot projekta je isporučiti inovativno rješenje za vanjsku, unutarnju, energetski učinkovitu i funkcionalnu rekonstrukciju zgrade te će Grad Koprivnica u 2019. godini implementirati osmišljeno rješenje na montažnoj zgradi dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici.

„Kao Grad jako volimo pokazivati i naglašavati svoju snažnu komponentu koja je okrenuta prema najmlađima i sigurno je lijepo kad se možemo pohvaliti dizanjem materijalnih prava našim odgajiteljicama i brojem obrta dadilja. Uz najniže cijene vrtića u Republici Hrvatskoj, uveli smo i popust na drugo dijete te besplatan smještaj za treće dijete iz obitelji. Za ovu i iduću godinu smo najavili značajna ulaganja u odgojno – obrazovne institucije, a već sada možemo reći da se radi o iznosu većem od 10 milijuna kuna. Dječji vrtić Loptica nam je izuzetno važan jer je u samome centru grada, a isto tako u zadnjih 38 godina nije bilo značajnih ulaganja u taj objekat“, izjavio je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

Projektirane i izvedene mjere će značajno poboljšati energetsku učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvalitetu uvjeta za boravak, igru i učenje djece te produljiti vijek trajanja zgrade. Vrijednost ugovorenih radova s PDV-om iznosi 2.765.205,00. Grad Koprivnica u projektu sudjeluje sa 46 % vlastitih sredstava, a 54 % sredstava je osigurano iz projekta Prominent MED. Nakon završetka postupka za izvođača radova odabrana je zajednica ponuditelja Termika Ružić j.d.o.o. – obrt Mijatović – Desing d.o.o. koja će radove provesti na način “projektiraj i gradi”. “Projektiraj i gradi” znači da Grad Koprivnica ovim postupkom nabavlja

pružanje usluga projektiranja Glavnog projekta unutarnje i vanjske rekonstrukcije
izvođenje radova opsežne rekonstrukcije prema izrađenom Glavnom projektu unutarnje i vanjske rekonstrukcije te projektantskom troškovniku.
Odabrani izvođač je za obje mjere predložio prihvatljiva inovativna rješenja te će odmah nakon potpisa ugovora krenuti s projektiranjem radova. Početak radova je predviđen u lipnju 2019. godine sa završetkom najkasnije 31. kolovoza 2019.

www.sjever.hr Foto arhiva

Input your search keywords and press Enter.