Now Reading:
Župan Koren i ministar turizma Cappelli potpisali ugovor o sufinanciranju razvoja cikloturizma vrijedan 350 tisuća kuna
Full Article 3 minutes read

Župan Koren i ministar turizma Cappelli potpisali ugovor o sufinanciranju razvoja cikloturizma vrijedan 350 tisuća kuna

koren i cappelli

U sklopu radnog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji u utorak, 23. travnja županijsku upravu je posjetio ministar turizma Gari Cappelli i pomoćnica ministra Monika Udovičić sa suradnicima. Tom prilikom održan je radni sastanak na kojem je potpisan ugovor o sufinanciranju Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini za Koprivničko-križevačku županiju.

Ovim ugovorom Koprivničko-križevačka županija je dobila novih 350 tisuća kuna za poticanje razvoja cikloturizma, a uz to će iz vlastitih sredstava osigurati i dodatan iznos od 135 tisuća kuna, čime Županija nastavlja s nizom uspješnih aktivnosti na području razvoja ovog sve popularnijeg oblika kontinentalnog turizma.

Župan Koren je zahvalio ministarstvu na podršci te izvijestio ministra o naporima koje Županija ulaže u pogledu promocije svih oblika turizma. Naglasio je kako je na cijelom području županije stvoren odličan temelj za razvoj cikloturizma što je ujedno i podloga za pokretanje poduzetničkog impulsa koji lako može prerasti u ozbiljnu granu gospodarstva.

„Uvelike podržavamo razvoj te spoj javnog i privatnog interesa kroz investicije kojih je sve više na našem području. Vjerujemo u nadogradnju turističkog proizvoda i ovaj će nas ugovor  u dodatnoj mjeri motivirati da turistički segment razvijemo još više, jer smo svjesni da je turizam  grana gospodarstva o kojem ovisi budućnost u Hrvatskoj. U posljednje  dvije godine uloženo je gotovo milijun kuna u cikloturizam prema kojem Podravina i Prigorje imaju prirodnu poveznicu, a sve smo to kroz naše turističke programe još i nadogradili“ istaknuo je župan Koren i dodao kako je prostor sjeverozapadne Hrvatske idealan za razvoj tranzitnog turizma koji sve više postaje destinacija u koju se dolazi i u višednevnim aranžmanima.

„Geostrateški položaj nam daje prednost pred ostalima, imamo idealnu poziciju i sve je više turista sa sjevera Europe koji nas žele posjetiti. Kod nas imaju mogućnost odmora, razgledavanja prirodnih ljepota i kušanja domaćih delicija eno-gastro ponude, no treba nam još kvalitetnija infrastruktura i na tome ćemo raditi“zaključio je župan.

Na sastanku su prezentirane i aktivnosti vezane za projekt cikloturizma pa je tako tijekom prošle godine postavljeno 10 solarnih servisnih stanica i 10 informativnih interpretacijskih za cikloturiste  (Križevci, Legrad, Gola, Koprivnica, Hlebine, Virje, Molve, Novigrad Podravski, Đurđevac i  Podravske Sesvete), distribuirano je 10.000 komada biciklističkih karata Podravine i Prigorja, a nadograđena je postojeća mobilna aplikacija i web stranica Podravina &Prigorje bike. Ove će se godine izgraditi 10 odmorišta na međunarodnoj biciklističkoj ruti koja prolazi kroz Podravinu i Prigorje, postavit će se i tri brojača prometa kako bi se mogao evidentirati približno točan broj cikloturista, a obnovit će se i sadržaj oko vidikovca koji se nalazi na dijelu biciklističkih i vinskih cesta.

Domaćini današnjeg sastanka uz župana Koren bili su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te pročelnici županijskih upravnih tijela Marijan Štimac i Melita Ivančić.

www.sjever.hr/kckzz.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.