Now Reading:
Župan Koren i ministar turizma Cappelli potpisali ugovor o sufinanciranju razvoja cikloturizma vrijedan 350 tisuća kuna
Full Article 3 minutes read

Župan Koren i ministar turizma Cappelli potpisali ugovor o sufinanciranju razvoja cikloturizma vrijedan 350 tisuća kuna

koren i cappelli

U sklopu radnog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji u utorak, 23. travnja županijsku upravu je posjetio ministar turizma Gari Cappelli i pomoćnica ministra Monika Udovičić sa suradnicima. Tom prilikom održan je radni sastanak na kojem je potpisan ugovor o sufinanciranju Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini za Koprivničko-križevačku županiju.

Ovim ugovorom Koprivničko-križevačka županija je dobila novih 350 tisuća kuna za poticanje razvoja cikloturizma, a uz to će iz vlastitih sredstava osigurati i dodatan iznos od 135 tisuća kuna, čime Županija nastavlja s nizom uspješnih aktivnosti na području razvoja ovog sve popularnijeg oblika kontinentalnog turizma.

Župan Koren je zahvalio ministarstvu na podršci te izvijestio ministra o naporima koje Županija ulaže u pogledu promocije svih oblika turizma. Naglasio je kako je na cijelom području županije stvoren odličan temelj za razvoj cikloturizma što je ujedno i podloga za pokretanje poduzetničkog impulsa koji lako može prerasti u ozbiljnu granu gospodarstva.

„Uvelike podržavamo razvoj te spoj javnog i privatnog interesa kroz investicije kojih je sve više na našem području. Vjerujemo u nadogradnju turističkog proizvoda i ovaj će nas ugovor  u dodatnoj mjeri motivirati da turistički segment razvijemo još više, jer smo svjesni da je turizam  grana gospodarstva o kojem ovisi budućnost u Hrvatskoj. U posljednje  dvije godine uloženo je gotovo milijun kuna u cikloturizam prema kojem Podravina i Prigorje imaju prirodnu poveznicu, a sve smo to kroz naše turističke programe još i nadogradili“ istaknuo je župan Koren i dodao kako je prostor sjeverozapadne Hrvatske idealan za razvoj tranzitnog turizma koji sve više postaje destinacija u koju se dolazi i u višednevnim aranžmanima.

„Geostrateški položaj nam daje prednost pred ostalima, imamo idealnu poziciju i sve je više turista sa sjevera Europe koji nas žele posjetiti. Kod nas imaju mogućnost odmora, razgledavanja prirodnih ljepota i kušanja domaćih delicija eno-gastro ponude, no treba nam još kvalitetnija infrastruktura i na tome ćemo raditi“zaključio je župan.

Na sastanku su prezentirane i aktivnosti vezane za projekt cikloturizma pa je tako tijekom prošle godine postavljeno 10 solarnih servisnih stanica i 10 informativnih interpretacijskih za cikloturiste  (Križevci, Legrad, Gola, Koprivnica, Hlebine, Virje, Molve, Novigrad Podravski, Đurđevac i  Podravske Sesvete), distribuirano je 10.000 komada biciklističkih karata Podravine i Prigorja, a nadograđena je postojeća mobilna aplikacija i web stranica Podravina &Prigorje bike. Ove će se godine izgraditi 10 odmorišta na međunarodnoj biciklističkoj ruti koja prolazi kroz Podravinu i Prigorje, postavit će se i tri brojača prometa kako bi se mogao evidentirati približno točan broj cikloturista, a obnovit će se i sadržaj oko vidikovca koji se nalazi na dijelu biciklističkih i vinskih cesta.

Domaćini današnjeg sastanka uz župana Koren bili su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te pročelnici županijskih upravnih tijela Marijan Štimac i Melita Ivančić.

www.sjever.hr/kckzz.hr

Input your search keywords and press Enter.