Now Reading:
Šibenik pobjedom u Lučkom ponovno preuzeo vodstvo u Drugoj HNL
Full Article 2 minutes read

Šibenik pobjedom u Lučkom ponovno preuzeo vodstvo u Drugoj HNL

nogomet

Varaždin je na vrhu Druge HNL boravio samo tri dana. Šibenik je danas poslijepodne pobijedio Lučko 1:0 i tako ponovno zasjeo na prvo mjesto s bodom prednosti ispred Varaždina. Dominacija Šibenčana u Lučkom je bila apsolutna. Cijelo su vrijeme napadali, imali su velik posjed lopte (64:36 %), u udarcima u okvir također su bili uvjerljivi (10:1), ali Lučko se na čelu sa svojim golmanom Koprićem vrlo dobro i organizirano branilo.

Trenutak odluke dogodio se u 83. minuti kada je domaći igrač Živković nesmotreno igrao rukom u svom šesnaestercu i sudac je opravdano pokazao na jedanaesterac. Siguran realizator bio je Kukec. Šibenčani su sada, u odnosu na Varaždin, u maloj psihološkoj prednosti jer u subotu, u okviru 22. kola, dočekuju Dugopolje, dok će Varaždin u goste Zadru.

Međutim, obje momčadi imaju velik imperativ pobjede i sigurno im neće biti lako. Mrtva utrka se nastavlja, ali čini se kako će odluka o prvaku i izravnom plasmanu u Prvu ligu, ipak pasti u pretposljednjem kolu kada Šibenik stiže u Varaždin. Spomenimo još kako je HNS u prvom stupnju odobrio Varaždinu licencu za nastup u Prvoj HNL u sezoni 2019./20.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.