Now Reading:
Danas južina i zatopljenje, ali stiže nova kiša
Full Article 1 minutes read

Danas južina i zatopljenje, ali stiže nova kiša

prognoza

Od danas će biti biti sunčanije i ponovno toplo, s dnevnom temperaturom višom od 20 °C, najavljuju iz DHMZ-a. No bit će nestabilno – mjestimični pljuskovi s grmljavinom mogući su osobito poslijepodne. Puhat će južni vjetar.

Barem djelomice sunčano bit će i sutra, uz novi porast temperature koja će u najtoplijem dijelu dana biti oko 24 stupnja, a slično nas vrijeme očekuje i u petak, ali..U drugom dijelu dana, posebice navečer, moguća je kiša.

Za vikend porast vjerojatnosti kiše i pada temperature te okretanja vjetra na sjeverozapadni. Prema trenutnim najavama, u subotu će kiša padati ujutro te ponovo poslijepodne, a dnevni maksimalac neće prelaziti 15 stupnjeva. U nedjelju će biti još svježije – tijekom poslijepodneva bi, uz kišu, temperatura mogla pasti na svega 9 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za srijedu
Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti biti razmjerno povoljne. Iako se ne očekuju veće tegobe uzrokovane vremenom, kod osjetljivijih ljudi na vrijeme može se javiti umor, manjak energije i razdražljivost. Kroničnim bolesnicima savjetujemo laganu prehranu, uzimanje dovoljno tekućine i izbjegavanje suvišnih napora. Na Jadranu će biometeorološke prilike biti nešto nepovoljnije a samim time tegobe izraženije.

www.sjever.hr/dhmz

Input your search keywords and press Enter.