Now Reading:
Promet pojačan, a najveće gužve tek se očekuju
Full Article 2 minutes read

Promet pojačan, a najveće gužve tek se očekuju

gužva

Posljednji je dan blagdanskog produženog vikenda koji su mnogi proveli na obali. Budući da je sutra prvi radni dan novoga tjedna, treba se što prije vratiti kući i pripremiti se, stoga i ne čudi da je promet pojačan, no najveće se gužve tek očekuju u kasnijim poslijepodnevnim, odnosno večernjim satima. Donosimo najnovije informacije iz HAK-a:

Pojačan je promet na većini graničnih prijelaza s BiH na ulasku, sa Slovenijom na izlasku. Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera nema dužih čekanja. 

Danas od 14 do 23 sata na pojedinim državnim cestama bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj)…itd., ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana nema.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

www.sjever.hr/HAK

Input your search keywords and press Enter.