Now Reading:
U Varaždinskoj županiji psi opasnih pasmina postaju sve veća prijetnja? Policija apelira na vlasnike da ih drže pod kontrolom
Full Article 1 minutes read

U Varaždinskoj županiji psi opasnih pasmina postaju sve veća prijetnja? Policija apelira na vlasnike da ih drže pod kontrolom

pas

U posljednje je vrijeme na području Policijske uprave varaždinske zabilježen niz slučajeva držanja životinja bez nadzora. Tako su jučer, 18. travnja u Varaždin Bregu zabilježena dva prekršaja protiv javnog reda i mira koji se odnose na ovu problematiku – doznajemo u Policijskoj upravi varaždinskoj.

U prvom su slučaju dva psa mješanca nepoznatog vlasnika ušla u dvorište u vlasništvu 36-godišnjaka, režali i uznemiravali ukućane te se nisu htjeli udaljiti iz dvorišta. U drugom slučaju su psi pasmine Američki Staford i mješanac, pušteni bez nadzora te su na ulici lajali i režali na 46-godišnjakinju koja je šetala svog psa pasmine Maltezer. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju i sankcioniranju vlasnika pasa iz oba slučaja.

Vezano uz navedeno skrećemo pozornost i apeliramo na građane da svoje životinje, posebno pse opasnijih pasmina, koji mogu teže narušiti zdravlje ljudi, drže pod nadzorom i u skladu sa zakonskim propisima. Također napominjemo da se u konkretnim slučajevima radi o prekršajima iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, no ukoliko nastupe teže posljedice, ovakvi događaji mogu prerasti u kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.