Now Reading:
Međimurskim umirovljenicima Županija namijenila 750.000 kuna za uskrnice
Full Article 2 minutes read

Međimurskim umirovljenicima Županija namijenila 750.000 kuna za uskrnice

uskrsnice

Drugu godinu za redom, Međimurska županija osigurala je poklon bonove za umirovljenike čija mirovina ne prelazi 1.500,00 kuna mjesečno. Tako će ove godine uskrsnice dobiti više od 4000 međimurskih umirovljenika. Jednokratne potpore, bonovi, dostavljeni su putem pošte, a obuhvaćeni su samo umirovljenici kojima je to jedini izvor prihoda.

„Iako je, u organizacijskom smislu ovo izrazito zahtjevan posao, drago mi je da smo ga uspjeli realizirati te ovom prilikom zahvaljujem i našim jedinicama lokalne samouprave na suradnji. Nadam se da će ovaj skromni dar našim sugrađanima s vrlo niskim mirovinama biti pomoć u blagdansko vrijeme“, rekla je zamjenica župana Sandra Herman, dok je zamjenik župana Josip Grivec svima čestitao Uskrs i izrazio nadu da će ova hvalevrijedna inicijativa biti nastavljena i sljedeće godine, ali i želju da mirovine budu bolje kako ovakva vrsta pomoći ne bi niti trebala.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak izrazio je zadovoljstvo da je Županija u mogućnosti drugu godinu za redom osigurati uskrsnice umirovljenicima te naglasio kako svaka kuna umirovljenicima dobro dođe jer smo se posljednjih dana mogli uvjeriti da iako imamo znatno niže plaće, ista uskršnja košarica u Njemačkoj je znatno jeftinija nego kod nas. „Zahvaljujem na inicijativi Hrvatskoj stranci umirovljenika te županu Posavcu koji je inicijativu ne samo prihvatio već i realizirao te stručnim službama Županije koje su odradile čitav posao.“

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.