Now Reading:
Završeni ovogodišnji susreti s maturantima Krapinsko-zagorske županije
Full Article 2 minutes read

Završeni ovogodišnji susreti s maturantima Krapinsko-zagorske županije

susreti s maturantima

U Srednjoj školi Krapina održani je susret s maturantima Srednje škole Krapina. Ujedno je to i posljednji susret u ovogodišnjem ciklusu tradicionalnih susreta župana Željka Kolara i njegovih zamjenika sa maturantima na području Krapinsko-zagorske županije.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek upoznala je maturante SŠ Krapina s položajem mladih u Krapinsko-zagorskoj županiji na tržištu rada, perspektivama zapošljavanja na području županije, ali i raznim ulaganjima Županije u obrazovanje mladih poput stipendiranja, prijevoza učenika i poticanja darovitih. Zamjenica župana navela je i mogućnosti nastavka školovanja na području KZŽ te na kraju poručila: „Trebamo mlade, obrazovane, energične i entuzijastične ljude. Što god ovi mladi ljudi odabrali i kamo god ih put odveo, želimo da se vrate i da zajedno razvijamo našu Krapinsko-zagorsku županiju“ – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Na području Krapinsko-zagorske županije ima 10 srednjih škola (uključujući Srednju glazbenu školu Pregrada) koje pohađa 4413 učenika, od čega 1222 maturanata. Srednja škola  Krapina  je najveća srednja škola na području KZŽ, ima 941  učenika, od čega 267 maturanata. O mogućnostima studiranja na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina govorio im je dekan Nenad Sikirica, a o nastavku školovanja i studiranju u Zaboku Tihomir Vrančić – ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zabok. Okupljene su pozdravili i  zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Dragutin Kozina te ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan .

Susreti s maturantima ove su godine održani i 4. travnja u Pregradi, 5. travnja u Konjščini, 8. travnja u Bedekovčini, 9. travnja u Zlataru, 11. travnja u Oroslavju te 16. travnja u Zaboku.

www.sjever.hr/kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.