Now Reading:
U Serdahelu održana završna konferencija projekta „Two rivers, one goal“
Full Article 2 minutes read

U Serdahelu održana završna konferencija projekta „Two rivers, one goal“

serdahelu

Završna konferencija projekta „Two rivers, one goal“ održana je u utorak, 16. travnja 2019. u mađarskom Serdahelu. Uz zastupnika Mura Regije EGTS Maria Moharića, konferenciji su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik mađarske općine Serdahel Stjepan Tišler, dopredsjednik županije Zala Csaba Bene te voditelj Zajedničkog tajništva Interrge Mađarska – Hrvatska Szucs Marton, a projekt su predstavile dr. Nagy Árpádné i Leonarda Tarandek.

Projekt “Two rivers, one goal” sufinanciran je od strane Europske unije preko programa Interreg Hrvatska – Mađarska, a osnovni mu je cilj razvoj zajedničkog hrvatsko-mađarskog turističkog proizvoda baziranog na održivom vodenom turizmu uz rijeke Muru i Dravu te stvaranje atraktivne turističke destinacije u pograničnom području. Vodeći partner projekta je Europska grupacija za teritorijalnu suradnju Regija „Mura“, dok su pridruženi partneri općine Goričan, Donji Vidovec i Legrad. Ukupna vrijednost projekta je 842.285,50 eura, od čega je 85 posto financirano europskim sredstvima. 

Aktivnosti na projektu koje su se provodile u periodu od 20 mjeseci su uspostava turističkog centra i ribnjaka u Goričanu, uređenje Spomen centra vidovskih zlatara u Donjem Vidovcu, uspostava izložbenog centra i centra za posjetitelje u mjestu Molnári te odmorišta u mjestu Murakeresztúr, nabava čamaca te uređenje sedam pontonskih pristaništa na Muri i Dravi (tri na području Hrvatske i četiri na području Mađarske), uređenje dva spremišta za brodove u Mađarskoj, predstavljanje novog održivog turističkog proizvoda baziranog na vodenom turizmu turističkim zajednicama, definiranje zajedničke marketinške strategije i zajednička promocija novog održivog turističkog proizvoda baziranog na vodenom turizmu.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.