Now Reading:
U Županijskoj upravi održani radni sastanci s ravnateljima osnovnih i srednjoškolskih ustanova s područja županije
Full Article 2 minutes read

U Županijskoj upravi održani radni sastanci s ravnateljima osnovnih i srednjoškolskih ustanova s područja županije

sastanak skole

U prostorima Županijske uprave zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima je održao  radne sastanke s ravnateljima osnovnih i srednjoškolskih ustanova s područja županije.

Na sastancima se raspravljalo o uvođenju II. faze programa „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola“, predstavljen je nacrt Pravilnika o organizaciji i provedbi produženog boravka u osnovnoj školi, usuglašene su daljnje aktivnosti u projektu „Pametan obrok za pametnu djecu“, a dogovoren je i program obilježavanja završetka nastave za maturante.

Što se tiče programa e-Škole, ravnatelji su upoznati s hodogramom aktivnosti druge faze programa koji provodi CARNET u vrijednosti od 1,3 milijarde kuna, a kojim će se prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja do 31. prosinca 2022. godine digitalno transformirati nastavni i poslovni procesi u svim školama u Republici Hrvatskoj financiranima iz državnoga proračuna.

Na sastanku je ravnateljima predstavljen nacrt Pravilnika o organizaciji i provedbi produženog boravka u osnovnoj školi te najavljen projekt produženog boravka koji zajednički pripremaju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koji će biti namijenjen osnovnim školama koje nemaju produženi boravak. Prijavitelji će biti osnovne škole uz prethodnu suglasnost osnivača ili sami osnivači. Prema najavama iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, u isti će biti uključeno pružanje usluga produženog boravka, mogućnost zapošljavanja, najam ili opremanje učionice u kojoj se odvija produženi boravak, materijalni troškovi te odgojno-obrazovni rad tijekom odmora učenika.

Ravnateljima su podijeljeni i letci za projekt „Pametan obrok za pametnu djecu“ u sklopu kojeg su izrađeni i edukativni materijali o važnosti pravilne prehrane koji će biti podijeljen svim učenicima te su najavljene ostale promotivne aktivnosti koje su planirane u idućoj školskoj godini.

Dogovoren je i programa obilježavanja završetka nastave za maturante pa će tako maturanti koprivničkih i đurđevačkih srednjih škola i ove godine završetak svog srednjoškolskog obrazovanja proslaviti uz plesa tradicionalnog salonskog kola, dok će križevački srednjoškolci plesati kvadrilju.

S ravnateljima osnovnih i srednjih škola raspravljene su i ostale nadolazeće aktivnosti u školama.

www.sjever.hr/kckzz.hr

Input your search keywords and press Enter.