Now Reading:
Bero u Čakovcu : SDP ne odustaje od minimalne plaće u iznosu od 4.000 kuna
Full Article 2 minutes read

Bero u Čakovcu : SDP ne odustaje od minimalne plaće u iznosu od 4.000 kuna

bernardić

U srijedu je u zgradi Scheier u Čakovcu, održana Tematska konvencija čakovečke Gradske organizacije Socijaldemokratske partije. Tema su bili predstojeći lokalni izbori, a program stranke predstavili su predsjednik SDP-a Davor Bernardić te kandidati zastupnike u Europskom parlamentu dr.sc. Joško Klisović i Mladen Novak.

Izbori koji su pred nama, rekao je među ostalim predsjednik Gradske organizacije SDP-a Čakovca Mario Medved, vrlo su važni jer se za 11 odnosno 12 mjesta, ukoliko Velika Britanija izađe prije 26. svibnja natječe čak 363, odnosno 396 kandidata. Među njima je čak 11 Međimuraca, a građani će 26. svibnja birati između 33 istaknute liste.

Joško Klisović, peti na listi za EU parlament rekao je da je vrijeme da Europsku uniju dovedemo u Hrvatsku. Razina prava koja ostvaruju građani Hrvatske mora biti ujednačena sa primjerice Njemačkom ili Danskom. Štoviše, svi građani Europske unije trebaju imati ista minimalna prava, počevši od minimalne plaće, mirovine, zdravstvene zaštite ili kvalitete proizvoda.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je su Čakovec i Međimurje primjer sredina koje se razvijaju i napreduju vlastitim snagama. To je povezano i činjenicom da je ovdje SDP jak i prepoznatljiv te da svojim socijaldemokratskim politikama podiže kvalitetu života svih građana. „Došao sam dati podršku čakovečkom i međimurskom SDP-u, jer Čakovec je hrvatski i europski grad koji svojim primjerom pokazuje kako bi se trebalo raditi u svim našim mjestima.“, rekao je Bernardić te naglasio da SDP ne odustaje od povećanja minimalne plaće na 4.000,00 kuna, te da će na razini Unije insistirati da minimalna plaća bude jedinstvena u svim zemljama članicama. Isto se odnosi i na mirovine, ali i poljoprivrednike. Svi oni trebaju imati isti status u Hrvatskoj i u svim zemljama EU.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.