Now Reading:
ZAGREB INVEST 2019 – susret investitora i industrije
Full Article 3 minutes read

ZAGREB INVEST 2019 – susret investitora i industrije

zagreb invest

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić otvorila je veliku ulagačku konferencije ZAGREB INVEST 2019. – susret investitora i industrije koja se održava u organizaciji Centra za razvoj i ulaganja INNinvest.eu, a pod pokroviteljstvom Vlade RH – Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Grada Zagreba.

Zaželjevši dobrodošlicu prisutnima zamjenica je istaknula kako je Grad Zagreb oduvijek pružao podršku poduzetništvu i investicijama te je u okviru svojih ingerencija na području gospodarstva i gospodarstvene infrastrukture nastojao činiti sve što je u funkciji potpore rastu i razvoju domaćih i stranih tvrtki, pružajući time stalan oslonac otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju bolje materijalne i socijalne perspektive građana. Aktivnom politikom Gradska uprava kontinuirano razvija, promovira i realizira inovativne ideje i kapitalne projekte o čemu najbolje svjedoči podatak da se preko 50% direktnih ulaganja i gotovo trećina BDP-a Republike Hrvatske ostvaruje upravo u Zagrebu, rekla je.  
Zaključno grad Zagreb predstavlja odličan izbor za ulaganje na području RH i pozivam sve zainteresirane da bez bojazni ulažu u siguran, prosperitetan i rado posjećen Zagreb, dodala je zamjenica. 

Istaknuvši kako mu je veliko zadovoljstvo sudjelovati na konferenciji na kojoj će se predstaviti prednosti i mogućnosti ulaganja u RH, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić dodao je kako u Hrvatskoj trenutno posluje gotovo 16 000 stranih kompanija. Mnogo je uspješnih priča i onih koji su zadovoljni uvjetima i rezultatima koje postižu u našoj zemlji. Upravo je ta činjenica odličan poticaj Vladi RH da nastavi s provođenjem svih mjera i aktivnosti usmjerenih na stvaranje još kvalitetnijeg i transparentnijeg poslovnog okruženja, naglasio je. 

Svima koji će sudjelovati na konferenciji želim uspješan rad te uspješnu realizaciju svih zacrtanih i planiranih investicija, istaknula je državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić. 

Direktor Centra za razvoj i ulaganja INNinvest.eu Marijan Kavran naglasio je kako je konferencija, čiji je cilj artikulirati potencijale RH u odnosu na regiju, okupila brojne investitore te predstavnike hrvatskih tvrtki i tvrtki iz regije. Smatram da postoje dobri izgledi za privlačenje direktnih, stranih investicija gdje smo poprilično slabi. Hrvatska ima deficit investicija s javnim novcem tako da smo na konferenciji predvidjeli desetak case studya na kojima ćemo predstaviti različite oblike ulaganja, rekao je. 

Osim zamjenice Majić, državnog tajnika Lucića, državne tajnice Đurić i direktora Kavrana prisutnima su se obratili i Milorad Batinić, predstavnik saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove EU, Marko Jurčić, predstavnik Hrvatske gospodarske komore i posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za gospodarstvo, Raoul Cvečić Bole, potpredsjednik Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj, Gordan Milinić, ravnatelj Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH te Goran Kaniški, predsjednik Zajednice općina u RH.

Na konferenciji će se obraditi aktualni podaci o tržišnim kretanjima i trendovima, a glavne teme uključuju analize postojeće svjetske i domaće ulagačke klime, rezultate istraživanja domaćeg tržišta, primjere najboljih praksi, pregled iskustva i dojmova stranih ulagača, kao i predstavljanje specifičnih interesa ulagača. 

www.sjever.hr/zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.