Now Reading:
ZAGREB INVEST 2019 – susret investitora i industrije
Full Article 3 minutes read

ZAGREB INVEST 2019 – susret investitora i industrije

zagreb invest

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić otvorila je veliku ulagačku konferencije ZAGREB INVEST 2019. – susret investitora i industrije koja se održava u organizaciji Centra za razvoj i ulaganja INNinvest.eu, a pod pokroviteljstvom Vlade RH – Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Grada Zagreba.

Zaželjevši dobrodošlicu prisutnima zamjenica je istaknula kako je Grad Zagreb oduvijek pružao podršku poduzetništvu i investicijama te je u okviru svojih ingerencija na području gospodarstva i gospodarstvene infrastrukture nastojao činiti sve što je u funkciji potpore rastu i razvoju domaćih i stranih tvrtki, pružajući time stalan oslonac otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju bolje materijalne i socijalne perspektive građana. Aktivnom politikom Gradska uprava kontinuirano razvija, promovira i realizira inovativne ideje i kapitalne projekte o čemu najbolje svjedoči podatak da se preko 50% direktnih ulaganja i gotovo trećina BDP-a Republike Hrvatske ostvaruje upravo u Zagrebu, rekla je.  
Zaključno grad Zagreb predstavlja odličan izbor za ulaganje na području RH i pozivam sve zainteresirane da bez bojazni ulažu u siguran, prosperitetan i rado posjećen Zagreb, dodala je zamjenica. 

Istaknuvši kako mu je veliko zadovoljstvo sudjelovati na konferenciji na kojoj će se predstaviti prednosti i mogućnosti ulaganja u RH, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić dodao je kako u Hrvatskoj trenutno posluje gotovo 16 000 stranih kompanija. Mnogo je uspješnih priča i onih koji su zadovoljni uvjetima i rezultatima koje postižu u našoj zemlji. Upravo je ta činjenica odličan poticaj Vladi RH da nastavi s provođenjem svih mjera i aktivnosti usmjerenih na stvaranje još kvalitetnijeg i transparentnijeg poslovnog okruženja, naglasio je. 

Svima koji će sudjelovati na konferenciji želim uspješan rad te uspješnu realizaciju svih zacrtanih i planiranih investicija, istaknula je državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić. 

Direktor Centra za razvoj i ulaganja INNinvest.eu Marijan Kavran naglasio je kako je konferencija, čiji je cilj artikulirati potencijale RH u odnosu na regiju, okupila brojne investitore te predstavnike hrvatskih tvrtki i tvrtki iz regije. Smatram da postoje dobri izgledi za privlačenje direktnih, stranih investicija gdje smo poprilično slabi. Hrvatska ima deficit investicija s javnim novcem tako da smo na konferenciji predvidjeli desetak case studya na kojima ćemo predstaviti različite oblike ulaganja, rekao je. 

Osim zamjenice Majić, državnog tajnika Lucića, državne tajnice Đurić i direktora Kavrana prisutnima su se obratili i Milorad Batinić, predstavnik saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove EU, Marko Jurčić, predstavnik Hrvatske gospodarske komore i posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za gospodarstvo, Raoul Cvečić Bole, potpredsjednik Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj, Gordan Milinić, ravnatelj Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH te Goran Kaniški, predsjednik Zajednice općina u RH.

Na konferenciji će se obraditi aktualni podaci o tržišnim kretanjima i trendovima, a glavne teme uključuju analize postojeće svjetske i domaće ulagačke klime, rezultate istraživanja domaćeg tržišta, primjere najboljih praksi, pregled iskustva i dojmova stranih ulagača, kao i predstavljanje specifičnih interesa ulagača. 

www.sjever.hr/zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.