Now Reading:
Na Spomen području Danica otkrivena ploča s oznakom kulturnog dobra Republike Hrvatske
Full Article 1 minutes read

Na Spomen području Danica otkrivena ploča s oznakom kulturnog dobra Republike Hrvatske

spomen obiljezje

Na Spomen području Danica u sklopu programa Jedan dan sjećanja na logor „Danica“ otkrivena je ploča s oznakom kulturnog dobra Republike Hrvatske te položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na žrtve stradale pod ustaškim, nacističkim i fašističkim režimom. Komemoraciju i javnu raspravu oko trenutnog stanja i budućnosti Spomen područja Danica organizirali su Ministarstvo kulture, Grad Koprivnica i Muzej grada Koprivnice, a podršku je dala i Koprivničko-križevačka županija.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin te gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić i pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj koji su i otkrili spomen ploču. Komemoraciji su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž , predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal te zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović.

Nakon otkrivanja spomen ploče i polaganje vijenaca u amfiteatru Spomen područja Danica održana je javna tribina, a u Galeriji Mijo Kovačić su predstavljena izlaganja učenika Gimnazije “Fran Galović” koji su prisutnima izložili svoja iskustva s putovanja “Vlakom sjećanja” u Auschwitz.

www.sjever.hr/kckzz.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.