Now Reading:
Uskrsne rukotvorine naših zadrugara
Full Article 1 minutes read

Uskrsne rukotvorine naših zadrugara

zadrugari

Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana, u prostorijama Zagrebačke županije održana je prigodna prodajna izložba radova učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije.

Prodajnu izložbu, na kojoj se ove godine predstavilo trinaest učeničkih zadruga, obišli su župan Stjepan Kožić i zamjenica župana Nadica Žužak. Za zadrugare, župan je imao samo riječi hvale. „Lijepo je vidjeti ovu našu dvoranu u ovako veselom raspoloženju, s puno djece i šarenih rukotvorina u koje je uloženo mnogo vremena, spretnosti i umijeća “, rekao je župan Kožić dodavši kako kroz zadrugarstvo djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im itekako biti korisne u budućnosti.

Na stolovima zadrugara našli su se različiti predmeti, a naglasak je bio na unikatnosti i ručnom radu. Posjetitelji su mogli kupiti dekorativne ukrase te ostale blagdanske proizvode kao što su ručno oslikane pisanice, magneti, nakit te različiti predmeti od keramike ukrašeni motivima Uskrsa, ali i prirodnu kozmetiku.

Inače, na području Zagrebačke županije aktivne su 33 učeničke zadruge od toga 30 pri osnovnim školama, jedna pri Srednjoj školi Dragutina Stražimira i dvije zadruge pri Centrima za odgoj i obrazovanje.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.