Now Reading:
Skupština KZŽ prihvatila izmjene odnosno povećanje proračuna za 4,6 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Skupština KZŽ prihvatila izmjene odnosno povećanje proračuna za 4,6 milijuna kuna

kolar

Jučer je u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini održana 13. po redu sjednica skupštine Krapinsko-zagorske županije na kojoj je prihvaćen prvi ovogodišnji rebalans proračuna. Nakon ove izmjene proračun iznosi 268,7 milijuna kuna odnosno 4,6 milijuna kuna više ili 1,7 posto u odnosu na proračun usvojen krajem prošle godine. Prije rebalansa proračuna prihvaćeno je i izvješće o izvršenju proračuna za prethodnu godinu. Proračun je ostvaren u iznosu od 179 milijuna kuna, riječ je o djelu što proračuna bez proračunskih korisnika, što predstavlja povećanje u realizaciji u odnosu na godinu dana ranije od gotovo 12 posto.

Dodajmo da su na sjednici podnijeta i neka od izvješća. Izdvajamo informacije od Policijske uprave Krapinsko-zagorske o stanju sigurnosti na području Županije u 2018. godini, izvještaju o kretanju na tržištu rada u Krapinsko-zagorskoj županiji, izvještajima o poslovanju zdravstvenih ustanova i Županijske uprave za cest ,te prijedlozima o dodjeli priznanja Županije.

U sklopu aktualnog sata jedno od zanimljivijih pitanja postavio je vijećnik Dražen Čvek, a odnosilo se na “Sutlansku prugu” i njezino stavljanje u funkciju. Interesiralo ga je ima li kakvih pomaka u realizaciji pokretanja projekta. Župan Željko Kolar je odgovorio da do revitalizacije pruge neće doći dok Republika Hrvatska ne uđe u Shengen, a to je odgovor iz Hrvatskih željeznica. Dodao je da u odgovoru masterplana koje su napravile Hrvatske željeznice koje su nabrojile pet koridora u koje bi se investiralo u slijedećem razdoblju, nema pruge Savski marof.

O toj temi se razgovaralo i sa ministrom iz slovenske vlade jer postoji interes slovenskih partnera koji su spremni financirati obnovu jednog dijela pruge koji ide po hrvatskoj strani, od Zagorskih sela do Plugovca. Njima je ta pruga interesantna iz turističkog razloga jer je njima grad Zagreb bliži nego Ljubljana.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.