Now Reading:
SDP-ovci tvrde “zdravstvo nam je pred kolapsom”
Full Article 2 minutes read

SDP-ovci tvrde “zdravstvo nam je pred kolapsom”

sdp

Gradska organizacija SDP-a Varaždin ove je subote održala tribinu pod nazivom ,,Prevencijom do zdravlja”. Na tribini je glavni koordinator akcije ‘Prevencijom do zdravlja’  Saša Srića, spec. internist i pulmolog, predstavio  „Nacionalni program SDP -ove zdravstvene politike“ kojim ta stranka nudi rješenje gorućih problema u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

-Kao glavni koordinator akcije „Prevencijom do zdravlja”  unazad dva i pol mjeseca osvještavamo naše sugrađane po cijelom Hrvatskoj o važnosti prevencija kao bitnog segmenta kako bismo na brz i adekvatan način došli do dijagnoze i kako bi mogli spriječiti komplikacije – pojasnio je Srića te dodao da se istovremeno u sklopu akcije predstavlja  nacionalni zdravstveni program SDP-a.

-Obzirom da je aktualni ministar i zdravstvena politika vladajućih pred kolapsom, odnosno zdravstvo je kolabiralo pa je pitanje samo trenutka kada će sve skupa potonuti. Naglašavamo problem lista čekanja koje su debelo produžene, a mnogi pacijenti svoje lista čekanja ne dočekaju – istaknuo je Srića kao jedan od najvećih problema našeg zdravstva te dodao korupciju ali i odlazak zdravstvenih kadrova iz Hrvatske.

-Korupcija zdravstva je izraziti problem, a mi se zalažemo za jednako pravo na zdravlje i nultu stopu korupcije. Tu je i odlazak liječnika i medicinskih sestara na dnevnoj bazi i u ovom trenutku nedostaje 12 000 medicinskih sestara i 5 000 liječnika. Urušava se sustav zdravstva i nažalost, provodi se tiha privatizacija zdravstva – izjavio je Srića i naglasio da SDP ima svoj program zadržavanja liječnika i sestara u Hrvatskoj povećanjem plaća i sprječavanje tihe privatizacije zdravstva. 

-Na tom tragu radimo izradu novog Nacionalnog programa SDP-a i stvorili smo kompletan zdravstveni i ekonomsko-pravni tim kako bi osovili na noge zdravstveni sustav koji  treba temeljitu promjenu – zaključio je Srića. 

Osim tribine u sklopu akcije organizirano je mjerenje šećera i tlaka na Franjevačkom trgu kojem su se odazvali brojni građani. 

-SDP se uvijek najviše zalaže za dvije osnovne stvari, a to je zdravstvo i obrazovanje. Zalažemo se za zdravstvo dostupno svima i ovom akcijom želimo to potencirati – kazao je Neven Bosilj, potpredsjednik varaždinskog SDP-a. 

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.