Now Reading:
PRILIKA ZA NEŠTO DRUGAČIJE! Evo kako do kuće iz snova za 1 euro
Full Article 4 minutes read

PRILIKA ZA NEŠTO DRUGAČIJE! Evo kako do kuće iz snova za 1 euro

kuće

Često možemo vidjeti oglase i pozive za kupovinu kuća po cijeni jednog eura, posebno u malim mjestima u Italiji. Ti su oglasi jako primamljivi jer je riječ o selima okruženima predivnom prirodom, piše Express, a prenosi Poslovni.hr.

Da bi svi zainteresirani kandidati mogli lako doći do tih kuća pobrinut će se i agencije, koje su pokrenule dvije web stranice. Na njima će, barem tako najavljuju i obećaju, kupcima pronaći njihov dom iz snova i to bez ikakve muke. Dovoljno je samo pronaći slike onoga što želite.

-Mladi volonteri će pomagati kupcima i surađivati sa povoljnim građevinskim tvrtkama oko tih nekretnina. Transparentnost je jako važna, a ljudi ipak moraju doći i sami vidjeti ljepotu ovog mjesta, kušati hranu i udahnuti zdrav, i svježi talijanski zrak – rekao je Paolo Caruso, gradonačelnik Zungolija, jednog sela koje nudi kuće po tako niskim cijenama.

Zungoli je maleno selu na jugu Italije u provinciji Avellino. Nalazi se na vrhu brda i pravi je labirint špilja i kružnih ulica povezanih kamenim stubama koje vode do zapanjujuće tvrđave. Jednim od najljepših talijanskih sela proglašen je 2015. godine, a prostire se na planinskom lancu Apenini. Srednjovjekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palače u selu prepunom cvijeća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1000 ljudi, piše CNN.

Put do kuće iz snova jako je jednostavan

Korak 1: Zainteresirani bi trebali posjetiti službenu stranicu www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1. Znanje talijanskog nije preduvjet za odabir lokacije, a može vam pomoći i google.

Korak 2: Nakon što ste kliknuli na link pokazat će vam se desetak stanova i kuća. Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije.

Korak 3: Skinite aplikacijski obrazac one kuće koju želite, koja vam je zapala za oko. Tako ćete se i obvezati da ćete ju renovirati u roku od tri godine. Morate također i objasniti o kakvom projektu će biti riječ, obiteljskoj kući, kući za iznajmljivanje i sl.

Korak 4: Priložite kopiju vaše osobne i svu tu dokumentaciju pošaljite uredu gradonačelnika putem emaila ili poštom.

Korak 5: Ako je vaša aplikacija prihvaćena, dobit ćete ugovor i tada bi trebali posjetiti selo i zaključiti kupovinu.

Jedina kvaka u cijeloj ovoj romantičnoj priči je ta što morate platiti oko 2000 eura pologa i obećati da ćete renovirati nekretninu. Radovi bi trebali početi tijekom nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ugovora. Nakon završetka, polog ćete dobiti nazad, a dobit ćete i povrat poreza oko 85 posto zbog radova na adaptaciji.

Slično i na Siciliji

Ako vam taj proces zvuči komplicirano, talijanski gradić Mussomeli na Siciliji imaj još jednostavniji način dolska do nekretnine. I to zahvaljujući višejezičnim agencijama koje prodaju kuću za jedan euro. Slike njihovih nekretnina možete pronaći na www.case1euro.it, s interaktivnom mapom o svakoj, i sve na engleskom jeziku. Mnoge napuštene kamene kuće na farmama u dobrom su stanju i potrebna im je samo manja renovacija.

Hodogram za kupnju ovih nekretnina je sljedeći: Javite se agenciji s popisom koća koje vam se sviđaju i skinite svu dokumentaciji, sljedeći upute.

Budući da se kupnja ne može obavit emailom ili telefonom, morat ćete otići do grada, dogovoriti sastanak i razgledavanje kuće.

Lokalni agenti pripremit će ugovor, a vi ćete se obavezati na renovaciju unutar tri godine i ostaviti 5000 eura sigurnosnog pologa.

Zainteresirani kupci dobit će razgledavanje grada uz posjetu glavnim mjestima i naravno restoranima s lokalnim kuhinjom. Agenti će vam asistirati na svakom koraku. To će vam naplatiti oko 400 eura, kada postanete novi vlasnik kuće.

www.sjever.hr/poslovni.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.