Now Reading:
PRILIKA ZA NEŠTO DRUGAČIJE! Evo kako do kuće iz snova za 1 euro
Full Article 4 minutes read

PRILIKA ZA NEŠTO DRUGAČIJE! Evo kako do kuće iz snova za 1 euro

kuće

Često možemo vidjeti oglase i pozive za kupovinu kuća po cijeni jednog eura, posebno u malim mjestima u Italiji. Ti su oglasi jako primamljivi jer je riječ o selima okruženima predivnom prirodom, piše Express, a prenosi Poslovni.hr.

Da bi svi zainteresirani kandidati mogli lako doći do tih kuća pobrinut će se i agencije, koje su pokrenule dvije web stranice. Na njima će, barem tako najavljuju i obećaju, kupcima pronaći njihov dom iz snova i to bez ikakve muke. Dovoljno je samo pronaći slike onoga što želite.

-Mladi volonteri će pomagati kupcima i surađivati sa povoljnim građevinskim tvrtkama oko tih nekretnina. Transparentnost je jako važna, a ljudi ipak moraju doći i sami vidjeti ljepotu ovog mjesta, kušati hranu i udahnuti zdrav, i svježi talijanski zrak – rekao je Paolo Caruso, gradonačelnik Zungolija, jednog sela koje nudi kuće po tako niskim cijenama.

Zungoli je maleno selu na jugu Italije u provinciji Avellino. Nalazi se na vrhu brda i pravi je labirint špilja i kružnih ulica povezanih kamenim stubama koje vode do zapanjujuće tvrđave. Jednim od najljepših talijanskih sela proglašen je 2015. godine, a prostire se na planinskom lancu Apenini. Srednjovjekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palače u selu prepunom cvijeća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1000 ljudi, piše CNN.

Put do kuće iz snova jako je jednostavan

Korak 1: Zainteresirani bi trebali posjetiti službenu stranicu www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1. Znanje talijanskog nije preduvjet za odabir lokacije, a može vam pomoći i google.

Korak 2: Nakon što ste kliknuli na link pokazat će vam se desetak stanova i kuća. Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije.

Korak 3: Skinite aplikacijski obrazac one kuće koju želite, koja vam je zapala za oko. Tako ćete se i obvezati da ćete ju renovirati u roku od tri godine. Morate također i objasniti o kakvom projektu će biti riječ, obiteljskoj kući, kući za iznajmljivanje i sl.

Korak 4: Priložite kopiju vaše osobne i svu tu dokumentaciju pošaljite uredu gradonačelnika putem emaila ili poštom.

Korak 5: Ako je vaša aplikacija prihvaćena, dobit ćete ugovor i tada bi trebali posjetiti selo i zaključiti kupovinu.

Jedina kvaka u cijeloj ovoj romantičnoj priči je ta što morate platiti oko 2000 eura pologa i obećati da ćete renovirati nekretninu. Radovi bi trebali početi tijekom nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ugovora. Nakon završetka, polog ćete dobiti nazad, a dobit ćete i povrat poreza oko 85 posto zbog radova na adaptaciji.

Slično i na Siciliji

Ako vam taj proces zvuči komplicirano, talijanski gradić Mussomeli na Siciliji imaj još jednostavniji način dolska do nekretnine. I to zahvaljujući višejezičnim agencijama koje prodaju kuću za jedan euro. Slike njihovih nekretnina možete pronaći na www.case1euro.it, s interaktivnom mapom o svakoj, i sve na engleskom jeziku. Mnoge napuštene kamene kuće na farmama u dobrom su stanju i potrebna im je samo manja renovacija.

Hodogram za kupnju ovih nekretnina je sljedeći: Javite se agenciji s popisom koća koje vam se sviđaju i skinite svu dokumentaciji, sljedeći upute.

Budući da se kupnja ne može obavit emailom ili telefonom, morat ćete otići do grada, dogovoriti sastanak i razgledavanje kuće.

Lokalni agenti pripremit će ugovor, a vi ćete se obavezati na renovaciju unutar tri godine i ostaviti 5000 eura sigurnosnog pologa.

Zainteresirani kupci dobit će razgledavanje grada uz posjetu glavnim mjestima i naravno restoranima s lokalnim kuhinjom. Agenti će vam asistirati na svakom koraku. To će vam naplatiti oko 400 eura, kada postanete novi vlasnik kuće.

www.sjever.hr/poslovni.hr

Input your search keywords and press Enter.