Now Reading:
SPAS ZA POLITIČKU ŠKOLU U KUMROVCU? Kinezi žele brendirat Tita: ‘Nadam se da će nakon kupnje škole krenuti rješavanje Titove vile, stadiona i spomen-doma za turističku priču’
Full Article 2 minutes read

SPAS ZA POLITIČKU ŠKOLU U KUMROVCU? Kinezi žele brendirat Tita: ‘Nadam se da će nakon kupnje škole krenuti rješavanje Titove vile, stadiona i spomen-doma za turističku priču’

kumrovec

Na početku Domovinskog rata u njemu su sve do 2003. bili smješteni prognanici iz Vukovara, bio je to “Hotel Zagorje” u Kumrovcu, koji je danas prepušten zubu vremena, no netko se ipak ozbiljno interesira da uloži u taj kompleks, piše Večernji list.

Bivša Politička škola sagrađena 1981. godine ponuđena je ponovno na prodaju, a za sada je najizglednija kandidatkinja za kupnju tog zapuštenog zdanja, koje se danas naziva Hotel Zagorje, kineska poduzetnica Jiang Yu. U Kumrovcu ju zovu gospođa Yu i ne kriju optimizam, pogotovo ne nakon već trećeg posjeta tom kraju.

– Ovo mi je treći posjet i za mene je ovo vrlo dojmljivo mjesto koje budi snažne emocije. Smatram da ova općina ima veliki potencijal za razvoj kulturnog turizma. Jako poštujem ovdašnju kulturu i povijest – poručila je Jiang Yu i dodala da je spremna pomoći u razvoju općine. Trenutačno se, kako potvrđuje, radi evaluacija za i protiv ulaganja u ovaj objekat, pa što na kraju prevagne – kazala je Jiang Yu.

Općina je prošle godine u studenom s njezinom korporacijom Z-Run Well Ton Industry potpisala memorandum o međusobnom razumijevanju i suradnji, a s hrvatskom delegacijom u posjetu Kini tada je bio i načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

– Gospođa Yu u sklopu posjeta Kumrovcu obišla je i školu za koju je raspisan međunarodni natječaj Ministarstva državne imovine. Vrijednost je nešto manja od 12 milijuna kuna. Jako su zainteresirani za taj objekt i vjerujem da će se javiti na natječaj. Bit će tu još nekih pregovora s ministrom državne imovine, no vjerujem da će sve pozitivno završiti. Nadam se da će nakon kupnje škole krenuti lančano i rješavanje ostalih nekretnina poput Titove vile, stadiona i spomen-doma i da sve to bude uklopljeno u turističku priču koju razvijamo u smjeru zdravstvenog i konferencijskog turizma – kaže načelnik Šplajt, dodajući kako je Kumrovec popularna turistička destinacija koja godišnje privuče oko 100.000 turista.

Bivša Politička škola prostire se na oko 6000 četvornih metara i ima još 20.000 četvornih metara dvorišta. Ukupna građevinska bruto površina Hotela Zagorje je 11.310 kvadrata raspoređenih na četiri etaže, a bruto volumen 34.464 kvadrata.

www.sjever.hr/vecernji.hr

Input your search keywords and press Enter.