Now Reading:
Karačić uoči Dinama II: Možemo i bez Jerteca odigrati kvalitetno
Full Article 3 minutes read

Karačić uoči Dinama II: Možemo i bez Jerteca odigrati kvalitetno

karačić kastel

Nogometaše Varaždina i njihova trenera Branka Karačića u nedjelju u Zagrebu, na igralištu Hitrec Kacijan od 14.30 sati i uz prijenos na HNTV-u, očekuje zahtjevna, vrlo važna utakmica protiv druge momčadi Dinama. Nakon teške pobjede protiv Solina i remija Šibenika u Sesvetama borba za vrh Druge HNL postala je vrlo neizvjesna. Varaždin je sada samo na bod zaostatka Šibeniku. Karačićevi igrači sutra će protiv Dinama igrati znatno oslabljeni. Neće biti kapetana Jerteca zbog tri žuta kartona i ne treba uopće dvojiti koliki je to hendikep


– Zaboravili ste i Posavca koji je već duže vremena izvan stroja, pa Ćelića na kojeg također neću moći računati zbog ozljede, a tu je i Yokoyama koji ne trenira već sedam dana zbog ozljede skočnog zgloba. Uostalom u svaku utakmicu ovog proljeća krenuli smo hendikepirani, ništa novo – počeo je razgovor varaždinski strateg Branko Karačić.
Ipak, mora se priznati kako igra Varaždina itekako ovisi o svojem kapetanu.
 Moramo razmišljati da i bez njega možemo odigrati dobro. Istina, Jertec nam je glavni igrač i jako će nam nedostajati, ali pokušat ćemo njegovo odsustvo riješiti na najkvalitetniji način.
Protiv Solina, uostalom kao i u većini utakmica, Jertec je bio glavni pokretač svih akcija, ali s tribina se stjecao dojam kako je većina igrača, kada bi dobila loptu, samo njega tražila, kao da se na neki način bojala preuzeti odgovornost na sebe.


– Rekao bih da je to određena vrsta respekta ovih mlađih igrača prema Jertecu i Benku koji pak ima tu „krvoločnu“ glad za golom. To ih možda malo koči u igri i razmišljanju. Možda su u nekim situacijama ti mladi igrači bili u boljoj poziciji, imali bolja rješenja, bolju situaciju od Jerteca, ali su baš zbog tog spomenutog respekta tražili upravo njega. Barem ja tako razmišljam
Jerteca nema i Karačić traži zamjenu.
– Puno mi je kombinacija u glavi. Moguće je da ćemo početi sa tri „tvrđa“ igrača, možda iza špice stavim Glavicu ili Fučaka. Razmišljam o Težaku i Kolariću koji čekaju svoju priliku. Vidjet ćemo.
Dinamo II je momčad koju svakako treba respektirati.
– Dinamo je, da se malo našalim, mješavina tri generacije. Mlađi juniori, stariji juniori i pojačanja iz prve momčadi. Respektiramo Dinamo, poštujemo rezultate koje je ta mlada momčad postigla ovog proljeća, ali nimalo ne strahujemo. Želimo se pokazati u dobrom svjetlu, ostati na bod iza Šibenika i držati prvenstvo neizvjesnim. S kojim će sastavom Dinamo krenuti protiv nas u ovom trenutku ne znam, ali znam da su nas jesenas pobijedili na našem terenu s uvjerljivih 4:1 i to nam mora biti dobro upozorenje – zaključio je Karačić.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.