Now Reading:
57-godišnjak više puta silovao svoju partnericu, tjerao ju na prostituciju, tukao, prijetio da će je ubiti
Full Article 2 minutes read

57-godišnjak više puta silovao svoju partnericu, tjerao ju na prostituciju, tukao, prijetio da će je ubiti

nasilje

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 57-godišnjaka zbog kaznenih djela silovanja i prostitucije. Okrivljenika se tereti da je od rujna 2016. do studenog 2018. godine u Čakovcu i Zagrebu, nakon što je oštećenica htjela prekinuti intimnu vezu s njim, zatražio da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji i poslodavcu te da će ubiti nju i njenu obitelj i dići kuću u zrak.

U više navrata je fizički napadao oštećenicu, branio joj da izlazi, da kontaktira s drugim osobama i da traži posao te pratio njezino kretanje, čime je savladavao njezin otpor i protivno njenoj volji silovao ju uz istovremena ponižavanja. Tereti ga se i da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na Internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im oštećenica za iznose od 500,00 do 1.000,00 kuna pruža seksualne usluge u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu, što je ona i činila u strahu zbog fizičkih napada okrivljenika i prijetnji, a primljeni novac je predavala okrivljeniku.

Okrivljenik je na opisani način stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000,00 kuna. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

www.sjever.hr/DORH

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.