Now Reading:
57-godišnjak više puta silovao svoju partnericu, tjerao ju na prostituciju, tukao, prijetio da će je ubiti
Full Article 2 minutes read

57-godišnjak više puta silovao svoju partnericu, tjerao ju na prostituciju, tukao, prijetio da će je ubiti

nasilje

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 57-godišnjaka zbog kaznenih djela silovanja i prostitucije. Okrivljenika se tereti da je od rujna 2016. do studenog 2018. godine u Čakovcu i Zagrebu, nakon što je oštećenica htjela prekinuti intimnu vezu s njim, zatražio da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji i poslodavcu te da će ubiti nju i njenu obitelj i dići kuću u zrak.

U više navrata je fizički napadao oštećenicu, branio joj da izlazi, da kontaktira s drugim osobama i da traži posao te pratio njezino kretanje, čime je savladavao njezin otpor i protivno njenoj volji silovao ju uz istovremena ponižavanja. Tereti ga se i da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na Internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im oštećenica za iznose od 500,00 do 1.000,00 kuna pruža seksualne usluge u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu, što je ona i činila u strahu zbog fizičkih napada okrivljenika i prijetnji, a primljeni novac je predavala okrivljeniku.

Okrivljenik je na opisani način stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000,00 kuna. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

www.sjever.hr/DORH

Input your search keywords and press Enter.